UEFA start onderzoek naar wangedrag PSG-top richting Makkelie

10 maart 2022, 19:11

De UEFA is donderdag een onderzoek gestart naar het gedrag van Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaifi en sportief directeur Leonardo. Het duo heeft zich woensdagavond namelijk enorm misdragen na de uitschakeling tegen Real Madrid – onder meer tegen arbiter Danny Makkelie – en moet daarvoor mogelijk op de blaren zitten.

Dat meldt L'Équipe donderdagavond althans. Het duo liet zich gaan na de teleurstellende uitschakeling in de Champions League voor PSG, waarbij onder meer Makkelie het slachtoffer werd. Volgens journalist Mónica Marchante zouden Leonardo en El-Khelaïfi op de deur hebben staan bonken bij de leidsman en werden er zelfs doodsbedreigingen geuit. Ook werd een vlag van een grensrechter gebroken door de twee hoge heren van PSG.

Mogelijk krijgt het voorval dus nog een staartje, want de UEFA gaat onderzoeken of het duo een straf verdient voor het vertoonde wangedrag. Makkelie heeft melding gemaakt van het incident, want op die manier is het terechtgekomen bij de UEFA. De Europese voetbalbond gaat ermee aan het werk en onderzoekt het door Makkelie gerapporteerde gedrag. 

Lees ookUEFA én Makkelie tevreden over optreden bij Real Madrid – PSG

Welke straffen er kunnen volgen voor Leonardo en Al-Khelaifi is nog niet helemaal duidelijk. Wel kan de UEFA ook straffen opleggen aan de club PSG en niet alleen aan de twee personen zelf. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen