UEFA én Makkelie tevreden over optreden bij Real Madrid – PSG

10 maart 2022, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Makkelie (39) kreeg na zijn optreden bij Real Madrid – Paris Saint-Germain bijzonder veel kritiek, vooral uit Franse hoek. Maar de Europese voetbalbond UEFA is wel heel tevreden met de beslissingen van de Nederlandse leidsman, zo beweert oud-scheidsrechter Jaap Uilenberg. Makkelie zelf zou eveneens content terugkijken.

"Ik heb nog veel contact met de UEFA en ik weet dat zij heel tevreden zijn over het optreden van Makkelie. Dat hoor je alom", beweert Uilenberg tegenover Voetbal International. Volgens hem is het te makkelijk om alleen de kritiek van PSG te bespreken op Makkelie, want buiten Parijs zijn de geluiden over de beslissingen van de arbiter meer lovend dan kritisch. 

"De moeilijkheidsfactor van deze wedstrijd was ongekend hoog. Ik heb Danny zelf ook gesproken en hij is ook heel tevreden, hij vindt dat deze situatie paste in de lijn die hij hanteerde", aldus een lovende Uilenberg. "Dat is precies hoe de UEFA er ook tegenaan kijkt. Danny is nog altijd één van dé kandidaten om de finale te gaan fluiten en heeft hiermee een goede stap gezet."

Lees ookWoeste PSG-voorzitter zocht Makkelie op: "Agressief gedrag"

Uilenberg zelf zag zijn voormalige pupil ook de goede beslissingen nemen, ook bij het omstreden doelpunt van Real Madrid. "Er zijn contacten waar je kúnt fluiten, maar niet hóéft te fluiten. Dit is daar een voorbeeld van. Als het echt een duidelijke fout was geweest, had de VAR wel ingegrepen. Dat is niet gebeurd en dat zegt genoeg", denkt Uilenberg, die zag dat Makkelie de hele wedstrijd niet voor dit soort overtredingen floot.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen