Ten Hag verklaart vele tegengoals en staat achter Feyenoord-quote

25 maart 2022, 19:19

Ajax-trainer Erik ten Hag (52) heeft tekst en uitleg gegeven over het hoge aantal tegentreffers dat de Amsterdammers de laatste weken tegenkrijgen. Het aantal wisselingen in de achterhoede van zijn elftal ziet de oefenmeester als de voornaamste reden voor de acht tegengoals in de laatste vier Eredivisie-duels.

"Door wisselende samenstellingen zijn we achterin kwetsbaarder geworden. We hebben met André een nieuwe keeper, door veel met elkaar te spelen, moet het gaan groeien. Maar we moeten progressie boeken, zeker voor de topwedstrijden. Dan wordt een klein foutje, hard afgestraft zoals tegen Feyenoord", analyseert Ten Hag op het clubkanaal. "Het waren fouten op detailniveau, maar Feyenoord scoort wel twee keer en daar moeten we van leren."

De trainer van de Amsterdammers hoopt verdedigend terug te kunnen keren op het niveau van de maanden daarvoor. "Tot en met half februari hebben we nauwelijks kansen weggegeven en geen goals toegestaan. Daar moeten we weer snel naar terug", zei Ten Hag, die wel heel trots was op de zege op Feyenoord. "Ik zeg het niet vaak, maar zondag was ik echt trots op de ploeg. Dat is een term die ik zelden bezig. Dat doe je pas bij bijzondere prestaties. Deze prestatie was broodnodig." Verder noemde Ten Hag het uitvallen van Remko Pasveer 'een ongelofelijke tegenslag'.

Volgens hem was het na de uitschakeling tegen Benfica in de Champions League bijzonder knap, zeker omdat de ploeg met Jurriën Timber en Noussair Mazraoui twee spelers in het elftal had, die niet helemaal fit waren. "We hadden het vermogen, in het laatste half uur, om Feyenoord op eigen helft vast te nagelen. Ze konden niet meer onder onze druk uit komen. Uiteindelijk vielen de goals vrij laat en was er veel voor nodig." Via Timber en Brian Brobbey had Ajax echter eerder moeten scoren, vindt Ten Hag.

Complimenten voor Tadic en Tagliafico

Verder ging Ten Hag in op een aantal individuen, onder wie aanvoerder Dusan Tadic die in de eindfase tegen Feyenoord van grote waarde was. "Hij zorgt voor energie bij het team en houdt de ploeg bij elkaar. Zijn voorzet op Brobbey tegen Feyenoord en zijn goal natuurlijk... Zo'n weergaloze goal laat zien hoeveel individuele kwaliteiten hij heeft."

Ook Nicolas Tagliafico – die de assist gaf op het winnende doelpunt van Antony tegen Feyenoord – kreeg complimenten van Ten Hag. "Daar kan ik geweldig van genieten. Hij staat er op elk moment dat de ploeg het vraagt. De wissels zijn ontevreden als ze niet spelen, maar als ze dat niet zouden zijn, hebben ze niet de juiste mentaliteit. Maar tegen Feyenoord maakten de wissels het verschil en dat is een prima constatering."

Ook Ryan Gravenberch heeft zich goed herpakt na een mindere periode. "Je ziet vaker dat jonge spelers de stabiliteit niet vast kunnen houden. Hij heeft het twee jaar lang wel gekund, maar in het najaar had hij wat mindere wedstrijden. Dat onderkende hij zelf ook, is ermee aan de slag gegaan en vanaf 1 januari speelde hij weer uitstekend", looft Ten Hag, die ook ontwikkeling ziet bij Ajax. "Ook al spelen we tegen de tijd, we houden rust in het spel. Niet vervallen in opportunisme, maar we komen op de juiste momenten voor het doel." 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen