Quotes Tadic gecheckt, vertaling blijft staan: "Pijn in mijn buik van"

6 maart 2022, 23:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het interview van Dusan Tadic bij de NOS waarin de captain zou hebben gezegd dat de situatie van de vrouwen hem niet interesseert, heeft zondag veel stof doen opwaaien. De captain van Ajax zegt verkeerd vertaald te zijn vanuit het Servisch, terwijl Erik ten Hag aangaf wat zijn pupil daadwerkelijk bedoelde. NOS-journalist Arno Vermeulen heeft 'pijn in de buik' van de hele situatie.

"Ik heb er pijn in mijn buik van. Weer gaat het mis bij Ajax, jeminee, dacht ik. Het is toch de aanvoerder van Ajax die zo'n interview geeft", begint Vermeulen over de zaak in het tv-programma Studio Voetbal. Dat hij dat interview in het Servisch deed, zou normaliter juist een voordeel zijn. "In een vreemde taal is het soms toch moeilijk om je goed uit te drukken. Maar daarom hebben we hem in zijn eigen taal geïnterviewd."

De NOS liet het vraaggesprek nogmaals horen, ook aan een professionele vertaler, maar de woorden die Tadic uitsprak, waren zoals die in eerste instantie werden vertaald. "Hij heeft het letterlijk gezegd, dus Erik ten Hag maakt er een beetje zijn verhaal van. Het is wellicht handig als Ajax het interview toch nog een beetje doorneemt", stelt Vermeulen, die niet veroordeelt dat Tadic loyaal is aan directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Lees ookBoze Tadic spreekt van miscommunicatie na interview over Overmars

"Maar Overmars kwam nu bijna in een slachtofferrol, dat gaat ook te ver. Als captain van Ajax moet hij een beter statement maken over die vrouwen. Vrouwen die hun baan hebben opgezegd omdat ze niet meer tegen de situatie konden. Wiens droom van het werken bij een grote club is verpest. Dat zijn ook de collega's van Tadic, die hij minder goed of misschien wel niet kent. Ik schrok er echt van, weer gaat er communicatief iets mis bij zo'n grote club", aldus een kritische Vermeulen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen