Opmerkelijke en unieke statistieken bij Ajax - Feyenoord

20 maart 2022, 17:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het opmerkelijke spelverloop in De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord heeft een aantal bijzondere records opgeleverd. De doelpunten en het verloop van de wedstrijd zorgden voor een aantal opmerkelijke statistieken.

Opta Sports weet namelijk dat het de eerste keer in de historie is dat Ajax driemaal een Eredivisie-wedstrijd op rij wint door een doelpunt na de 85ste minuut. Tegen RKC Waalwijk (Dusan Tadic) en SC Cambuur (Ryan Gravenberch) ontsnapten de Amsterdammers al, zondagmiddag tegen Feyenoord was Antony de reddende engel. Nooit eerder kwam Ajax zo vaak achter elkaar terug in de slotfase.

Ook de hoofdrol van Antony leverde bijzondere statistieken op, want Gracenote meldde dat de Braziliaan pas de tweede speler ooit is die eerst scoort in De Klassieker en vervolgens van het veld gestuurd werd. Jan Bens was de eerste die met de twijfelachtige eer aan de haal ging, al had dat niet eens te maken met een rode kaart. Destijds had hij ruzie met zijn aanvoerder en moest om die reden vertrekken. 

Verder is de kans ook levensgroot dat Ajax het doelpuntenrecord van FC Twente niet meer gaat evenaren. Door de twee tegentreffers zondagmiddag staat de teller inmiddels op dertien geïncasseerde doelpunten, evenveel als de Tukkers destijds in heel het seizoen tegen kregen. Onder Andre Onana gaat het aantal tegengoals veel harder: gemiddeld krijgt de ploeg van Erik ten Hag elke 45 minuten, in plaats van de 450 onder Remko Pasveer, een tegentreffer. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen