Opmerkelijk voorstel: laat scheidsrechters meetrainen met clubs

29 maart 2022, 11:56

Een opmerkelijke suggestie vanuit de Premier League. Manchester United-manager Ralf Rangnick zou hebben voorgesteld om scheidsrechters te laten meetrainen met de Engelse clubs. De andere managers zouden zich wel kunnen vinden in het opmerkelijke idee.

Dat idee zou voor beide partijen voordelen kunnen bieden. De scheidsrechters kunnen op die manier vaker op het hoogste niveau fluiten, terwijl de clubs altijd een echte arbiter hebben op de trainingen. De bijeenkomst was georganiseerd omdat er veel onvrede is over het gebruik van de VAR in Engeland.

Door scheidsrechters en spelers vaker met elkaar op het veld te hebben staan, hopen de Engelse clubs het niveau van de arbitrage en het onderlinge respect te vergroten. Volgens The Daily Mail zouden naast alle managers ook scheidsrechtersbaas Mike Riley positief gestemd zijn over het idee en worden de plannen momenteel nader uitgewerkt.

Lees ookGoed nieuws voor clubs: vijf wissels per wedstrijd gehandhaafd

Tevens kunnen ook de arbiters de facaliteiten gebruiken van de Engelse clubs. In hoeverre er nog praktische bezwaren achterweg komen, omdat scheidsrechters naast hun fluiten ook vaak nog een andere baan hebben, is nog moeilijk te overzien. Ook moet er worden doorgewisseld, om te voorkomen dat arbiters te veel contacten krijgen binnen één club. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen