Megalomaan idee van tweejaarlijks WK van tafel: "Absolute no-go"

3 maart 2022, 15:45

De plannen om het wereldkampioenschap voetbal om de twee jaar te houden kunnen van tafel. Diverse keren werd het omstreden plan geopperd, waarna er ontzettend veel kritiek vanuit de voetballerij kwam. Inmiddels heeft UEFA-baas Aleksander Ceferin een streep gezet door het idee en is ook de FIFA erachter dat het simpelweg niet haalbaar is.

Ceferin was een van de mannen die kritiek had op het rigoreuze idee, net als heel veel andere voetballers en topcoaches. Volgens hen was een WK eens per twee jaar simpelweg niet haalbaar in de al overvolle voetbalkalender. De UEFA deed een oproep om de plannen in de ijskast te zetten of liever nog voor goed op te bergen en volgens de preses van de Europese voetbalbond is het idee inmiddels ook daadwerkelijk van tafel.

Tegenover Financial Times Football Business Summit bevestigt Ceferin dat het idee van de baan is, na discussies met de voorzitter van de FIFA. "Het is een no-go voor iedereen in het voetbal. Ik ben blij dat de FIFA dat inmiddels ook beseft", laat de voorzitter weten. Hoewel Gianni Infantino het nieuws nog niet heeft bevestigd, is de kans groot dat hij inmiddels heeft ingezien dat een dergelijk plan op dit moment nog onhaalbaar is.

Lees ook: UEFA vraagt FIFA onderzoek naar 'nieuw' WK te stoppen

Op dit moment wordt er weliswaar nog wel gesproken tussen de UEFA en de FIFA maar volgens Ceferin is een tweejaarlijks WK wel degelijk van de baan. Dat de landen in andere contintenten ontwikkeld moet worden - wat een van de voorargumenten was voor het megalomane idee - erkent de preses weliswaar. "Maar inmiddels ziet de FIFA ook in dat dát niet ten koste mag gaan van het voetbal in Europa en Zuid-Amerika."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen