Mag Feyenoord fans meenemen naar Tsjechië of komt er een straf?

30 maart 2022, 07:00   Bijgewerkt: 29 maart 2022, 23:47

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 30 maart. 

Nieuws

Feyenoord met fans naar Tsjechië?

In de kwartfinale van de Conference League werd Feyenoord opnieuw gekoppeld aan Slavia Praag. De vorige keer hebben de Nederlandse fans zich niet goed gedragen, waardoor er mogelijk geen fans aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd in de hoofdstad van Tsjechië. De UEFA doet vandaag uitspraak in deze en dan weet Feyenoord of het ondersteund wordt door de eigen fans. 

Lees ookSlavia-coach chagrijnig na loten Feyenoord 

Specials

5 conclusies na de eerste Oranje-week richting het WK

Het Nederlands elftal heeft de eerste voorbereidende week richting het WK voetbal van komende zomer achter de rug. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal boekte zaterdagavond een 4-2 overwinning op Denemarken en speelde dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen Duitsland. FCUpdate.nl zet vijf conclusies na een volledige week Oranje op een rij.

Deze clubs zoeken een nieuwe coach voor het komende seizoen 

De trainerscarrousel in de Eredivisie draait inmiddels op volle toeren. Veel clubs hebben voor het volgende seizoen al een oefenmeester onder contract staan, maar een aantal clubs is ook nog steeds op zoek naar een nieuwe trainer. FCUpdate.nl zet deze clubs op een rijtje en neemt de namen die de revue hebben gepasseerd door. 

Wedstrijden

Salomonseilanden – Nieuw-Zeeland (19.00 uur)

Vanuit het continent Oceanië kan geen enkel land zich rechtstreeks plaatsen voor het WK in Qatar, maar de kans dat we vanuit dat continent een debutant krijgen, is er wel degelijk. De Salomonseilanden kennen namelijk een prima WK-kwalificatiereeks en boekten een 3-2 zege op Nieuw-Guinea, waardoor ze in de finale tegen Nieuw-Zeeland staat. De winnaar van deze finale wacht overigens nog wel een intercontinentale play-off.

Costa Rica – Verenigde Staten (3.05 uur)

Komt er een Houdini-act waar naamgever Harry trots op zou zijn? In de WK-kwalificatiereeks van Noord- en Centraal-Amerika lijken naast het zekere Canada ook Amerika en Mexico wel zeker van een rechtstreeks ticket. Nummer vier Costa Rica staat met nog één duel te spelen op drie punten en een veel minder doelsaldo (+3 om +7 en +13). Aangezien de VS is de tegenstander is, moet Costa Rica al met 5-0 winnen om het in eigen hand te hebben...

FC Barcelona (v) – Real Madrid (v) (18.45 uur)

Door de 1-3 overwinning van FC Barcelona in Estadio Alfredo Di Stéfano lijkt de vrouwelijke El Clásico nog slechts een formaliteit. De Koninklijke dames stonden langer achter dan voor, maar door een slechte laatste tien minuten wordt het een lastig verhaal tegen Lieke Martens en consorten om de volgende ronde van de Champions League nog te halen. Die ploeg pakte recent met een 5-0 overwinning tegen Real Madrid ook al de Spaanse landstitel, dus veel hoop is er vermoedelijk niet meer in het Madrileense kamp.

Voetbal op tv

18.45 uur: FC Barcelona (v) – Real Madrid (v), YouTube, live verslag van het duel in de Champions League Vrouwen

21.00 uur: Paris Saint-Germain (v) – Bayern München (v), YouTube, live verslag van het duel in de Champions League Vrouwen

21.35 uur: VI Vandaag, SBS 6, talkshow over onder meer voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen