'Luuk de Jong nog altijd zeer hoog op het wensenlijstje van PSV'

29 maart 2022, 13:15

Luuk de Jong (31) staat nog altijd hoog op het wensenlijstje van PSV. De kans is aanzienlijk dat er onder Ruud van Nistelrooy een nieuwe poging gewaagd gaat worden voor de sterke spits, die momenteel door Sevilla wordt verhuurd aan FC Barcelona. Nieuwe aanvallers zijn er overigens sowieso nodig voor het nieuwe seizoen. 

Dat heeft volgens Voetbal International alles te maken met het naderende vertrek van Eran Zahavi (aflopend contract) en Maxilmiliano Romero (mislukt in Eindhoven). Daardoor zou Carlos Vincius de enige overgebleven spits zijn. 'Maar de fysiek sterke 27-jarige spits wordt niet gezien als basisspeler, maar meer als Plan-B', schrijft het weekblad over de gehuurde Braziliaan. 

'PSV wil één of misschien zelfs twee nieuwe spitsen aantrekken. Een ervaren aanvaller en een jonge spits die er toch ook direct zal kunnen staan. Contact met Luuk de Jong is er altijd, maar de dertigjarige aanvaller heeft na dit seizoen bij Barcelona nog een contract voor een jaar bij Sevilla. Toch staat De Jong nog altijd zeer hoog op het wensenlijstje', staat te lezen in de analyse. El Mundo Deportivo kwam dinsdag naar buiten dat een langer verblijft voor De Jong 'een moeilijk verhaal' wordt, ondanks dat hij zich inmiddels goed aangepast heeft. 

Marcel Brands en technisch directeur John de Jong hopen in elk geval snel een spits te presenteren die een garantie is op twintig goals per seizoen. Een concurrent voor Joël Drommel is na het aanstaande vertrek van Yvon Mvogo (was voor twee jaar gehuurd) ook en prioriteit.

Lees ookWaarom PSV nog deze week Van Nistelrooy wil presenteren 

Van der Gouw weg bij PSV, akkoord met Rutten

Verder werd duidelijk dat Raimond van der Gouw na dit seizoen moet vertrekken als keeperstrainer. De Eindhovenaren hebben besloten om niet met hem verder te gaan. Huidige stafleden André Ooijer en Boudewijn Zenden blijven en krijgen naast Van Nistelrooy ook versterking van Fred Rutten. Volgens De Telegraaf is er een mondeling akkoord met de ervaren veldcoach. 

Abe Knoop is normaliter de vervanger als keeperstrainer en komt over van Jong PSV, waar hij eerder ook al samenwerkte met Van Nistelrooy. Hedwiges Maduro is volgens het Eindhovens Dagblad in beeld om assistent-coach te worden bij het beloftenteam. Hoofdtrainer kan nog niet, omdat hij daarvoor nog niet over de benodigde papieren beschikt. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen