Lukt het de NAC Breda-fans om de overname tegen te houden?

25 maart 2022, 20:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De supporters van NAC Breda doen een poging om de aanstaande overname van City Football Group tegen te gaan. De fansite B-Side Rats ging meteen op zwart na het uitlekken van het nieuws, terwijl de coöperatie 'Ons NAC' vrijdag met een statement is gekomen: stop met de potentiële overname en ga het gesprek aan met de betrokkenen.

Dat staat te lezen in het statement van de organisatie dat vrijdag naar buiten werd gebracht. 'City Football Group staat voor alles waar de rasechte NAC-supporter zich op geen enkele wijze mee kan identificeren. De clubs die door deze groep zijn opgeslokt de afgelopen jaren, ondergaan allemaal hetzelfde lot als wat NAC staat te wachten indien deze transactie afgerond zou worden. Een zielloze club, die wordt misbruikt door een voetbalmachine, waarbij financiële belangen van een buitenlands conglomeraat de boventoon voeren', staat er te lezen.

'Wij roepen daarom hierbij de aandeelhouders op om met de vertegenwoordigers van supporters en sponsoren in gesprek te gaan en met hen te werken aan een oplossing die de club NAC, de stad Breda en de regio West-Brabant verdient. Er zijn meer dan voldoende financiële middelen beschikbaar om de aandelen van de huidige aandeelhouders over te nemen tegen condities die tot nu toe naar buiten zijn gekomen en daarnaast de komende vijf jaar structureel te investeren in het dichten van begrotingsgaten en het versterken van de organisatie', stelt Ons NAC.

Lees ook: NAC kiest voor City Football Group; woedende fansite op zwart

Volgens hen is er ook zonder de investeerder, die ook Manchester City in handen heeft, wel degelijk toekomst voor de club uit de Eerste Divisie. 'NAC is niet alleen een voetbalclub, maar heeft ook een niet te onderschatten maatschappelijk bijdrage in de regio. NAC verdient het om ondergebracht te worden bij hen die zoveel van de club houden. NAC verdient het om geen handelshuis te worden. De loyaliteit van supporters en sponsoren moet na al die jaren eindelijk eens beloond worden.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen