Kritiek op de arbitrale beslissingen bij Ajax en AZ

7 maart 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 maart 2022, 23:35

In de de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 5 maart.

Nijhuis door het stof: AZ-goal had afgekeurd moeten worden

Bas Nijhuis heeft toegegeven dat het eerste doelpunt van AZ zondagmiddag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398495/az-wint-in-nijmegen-en-voert-druk-op-feyenoord-nog-verder-op/,_blank,afgekeurd had moeten worden]. De leidsman zag een handsbal bij de aanname van Jesper Karlsson over het hoofd, waarna de Zweed binnenschoot. Hoewel de VAR het moment wel bekeek, werd er niet ingegrepen – waar dat wel had gemoeten.

Kreeg Ajax de late strafschop cadeau? 'Ik had hem niet gegeven'

Willem van Hanegem twijfelt aan de strafschop die Ajax zondagmiddag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398494/ajax-ontsnapt-door-late-strafschop-aan-nieuw-duur-puntenverlies/,_blank,langs RKC Waalwijk hielp]. Antony werd in het zestienmetergebied gevloerd door verdediger Luuk Wouters, maar volgens De Kromme was het wel een heel makkelijk gegeven pingel. 'Dit is een typisch geval van bewust op zoek gaan naar een penalty.'

Boze Tadic spreekt van miscommunicatie na interview over Overmars

Dusan Tadic heeft zondagavond na de wedstrijd tussen Ajax en RKC Waalwijk gereageerd op zijn eerdere interview over Marc Overmars. De aanvoerder van Ajax kreeg een hoop bagger over zich heen, maar volgens de aanvaller zijn zijn woorden niet goed vertaald.

Invaller Memphis reddende engel Barcelona, Frenkie ongelukkig

Memphis Depay (28) is zondagmiddag de reddende engel geworden voor FC Barcelona. De Nederlander versierde als invaller vlak voor tijd een strafschop, omdat een voorzet van hem geblokt werd met de hand. De Nederlander schoot vanaf elf meter vervolgens zelf snoeihard tegen de touwen (1-2), waarmee hij de zege tegen Elche binnenhaalde.

PEC Zwolle zet sterk kalenderjaar 2022 door met cruciale zege

PEC Zwolle heeft een cruciale degradatiekraker met 0-1 gewonnen van Fortuna Sittard en doet daarmee eindelijk afstand van die laatste plaats. In deze stroeve wedstrijd wilden de ploegen vooral niet verliezen, zo leek het uit het spel. Een late treffer van Oussama Darfalou deed Fortuna Sittard de das om, waardoor zij de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie zijn - als het inhaalduel van Sparta tegen Vitesse blijft staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen