Komt er een einde aan de treurige bekerreeks van PSV?

2 maart 2022, 07:00   Bijgewerkt: 1 maart 2022, 22:12

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 2 maart.

Specials

Zes Nederlanders die Van Gaal de kans moet geven bij Oranje

Eind maart staan er voor het Nederlands elftal twee oefenwedstrijden op het programma. Denemarken en Duitsland zijn dan de tegenstanders. Het is voor Louis van Gaal een van de laatste mogelijkheden om spelers van dichtbij aan het werk te zien in aanloop naar het wereldkampioenschap in Qatar. FCUpdate.nl heeft een aantal tips voor de bondscoach: spelers die nog nooit zijn opgeroepen of bekende namen die wel heel nadrukkelijk op de deur kloppen voor een basisplaats.

Wedstrijden

Go Ahead Eagles - PSV (20.00 uur)

Voor PSV staat er woensdagavond veel op het spel. Niet alleen heeft trainer Roger Schmidt intern uitgesproken de beker heel belangrijk te vinden, ook is het al negen (!) jaar geleden dat de Eindhovenaren in de finale stonden van het bekertoernooi. Sindsdien werd het een aantal keer heel teleurstellend uitgeschakeld door onder meer NAC Breda, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en Roda JC (2x). Komt er eindelijk een einde aan die reeks? 

Club Brugge - Gent (20.45 uur)

Met drie overwinningen op rij - waaronder een overtuigende 4-1 zege op concurrent Antwerp - is de glimlach terug bij Alfred Schreuder. De oefenmeester doet weer volop mee om de landstitel en kan mogelijk ook in de beker eremetaal winnen. Een maand geleden werd er in het heenduel in de GHELAMCO-arena (0-1 winst) in elk geval een goede uitgangspositie neergezet om het karwei vanavond af te maken en de finale te bereiken. 

AZ O19 - Juventus O19 (14.00 uur)

Het gaat goed in Alkmaar! De A-selectie van Pascal Jansen zet een enorme reeks neer in de Eredivisie, zit nog in de KNVB Beker en doet het ook Europees goed, maar ook de jeugd van de Alkmaarders imponeert. Het O19-team gooit hoge ogen in de Youth League en schakelde recentelijk Villarreal al uit. Juventus won eerder al tweemaal van de leeftijdsgenoten van Chelsea en zal dus nog weer een niveautje hoger zijn... 

Voetbal op tv

14.00 uur: AZ O19 - Juventus O19, Ziggo Sport, live verslag van het duel in Youth League

18.30 uur: Hannover 96 - RB Leipzig, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de DFB-Pokal

20.00 uur: Go Ahead Eagles - PSV, FOX, live verslag van het duel in de KNVB Beker

20.45 uur: Club Brugge - AA Gent, Ziggo Sport Racing, live verslag van het Belgische bekerduel

20.45 uur: VfL Bochum - SC Freiburg, ARD, live verslag van het duel in de DFB-Pokal

21.00 uur: Fiorentina - Juventus, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Coppa Italia

21.15 uur: Liverpool - Norwich City, Ziggo Sport Select, live verslag van het duel in de FA Cup

21.30 uur: Valencia - Athletic Bilbao, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Copa del Rey

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen