Haller probeerde vaste strafschoppennemer van Ajax te worden

6 maart 2022, 22:18   Bijgewerkt: 6 maart 2022, 22:23

Sébastien Haller (27) heeft geprobeerd om de nieuwe penaltynemer te worden van Ajax. De Franse spits sprak meermaals met captain Dusan Tadic, die recent tweemaal op rij miste. Tegen RKC Waalwijk bleek dat de Serviër nog altijd achter de bal mag gaan staan én ook kan scoren vanaf elf meter. Want hij schoot de cruciale bal tegen de touwen.

"Er valt niet met te Tadic praten", glimlachte Haller, die zondag tegen RKC Waalwijk voor de strafschop al twee keer had gescoord en dus een hattrick had kunnen maken, tegenover Ajax Life. "Geen zorgen, ik doe mijn best om penalty's te krijgen. Misschien moet ik een manier vinden om hem te verleiden." Tadic speelde een ietwat ongelukkige wedstrijd, maar schoot vanaf elf meter wel raak.

En Haller looft zijn ploeggenoot, ondanks dat hij tweemaal vanaf elf meter miste. "Tadic is een geweldige penaltynemer, ook al heeft hij er dit seizoen twee gemist", looft Haller zijn collega. "Iedereen in de kleedkamer weet dat hij een enorme winnaar is. Ik ben blij dat hij de winnende maakt. Dat verdient hij en het is goed voor zijn zelfvertrouwen."

Lees ook: Ten Hag kritisch op Ajax-defensie: ''Ze weten de regels''

Tegenover Voetbal International ging hij nog even in op de twee tegengoals die Ajax moest incasseren. "Het is heel makkelijk: we stonden niet goed gepositioneerd. De restverdediging was niet goed", concludeerde de spits. "We vielen met teveel spelers aan. Het is iets tactisch. Op dit moment zijn we misschien te eager om te scoren en gaat dat boven bepaalde principes. Dat worden we gekilled. Zij speelden een paar heel goede counters. Ze speelden goed en verdienden die doelpunten te maken."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen