Goed nieuws voor Ajax: rentree van Brobbey is aanstaande

10 maart 2022, 16:04

Brian Brobbey kan vrijdagavond zijn rentree maken voor Ajax. De huurling van RB Leipzig keert volgens Ajax Showtime terug in de selectie van de Amsterdammers voor het uitduel met SC Cambuur. Brobbey kwam op 23 januari voor het laatst in actie. 

De tijdelijke terugkeer van Brobbey naar Ajax was misschien wel de opvallendste wintertransfer in de Eredivisie. De spits had Ajax, waar hij het grootste deel van zijn opleiding genoot en in 2020 zijn debuut maakte in het professionele voetbal, een paar maanden eerder nog transfervrij verlaten voor RB Leipzig. Maar bij de Duitse grootmacht kwam Brobbey er niet aan te pas. Omdat Ajax op zoek was naar een stand-in voor Sébastien Haller, die een paar weken afwezig was vanwege de Afrika Cup, keerde Brobbey terug in Amsterdam. 

Waar er in eerste instantie nog aardig wat twijfels waren naar aanleiding van zijn terugkeer, rekende hij daar in zijn eerste wedstrijd direct mee af. Brobbey was op bezoek bij FC Utrecht tweemaal trefzeker. Een week later vond hij wederom het net, ditmaal in de topper tegen PSV. Een opmerkelijk doelpunt, want vlak daarvoor had Brobbey zich geblesseerd in een duel met Armando Obispo. De spits wist al strompelend alsnog te scoren. Dat was meteen zijn laatste wapenfeit. Brobbey werd na zijn doelpunt en gewisseld en stond de afgelopen weken dus buitenspel. 

Lees ook: Wéér! Brobbey raakt geblesseerd maar kopt wel nog snel 0-1 binnen

Maar vrijdagavond maakt hij dus mogelijk zijn rentree. Dat Brobbey op de weg terug was, bleek vorige week al uit zijn plek in de voorselectie van Jong Oranje. Hij trainde toen ook alweer mee bij Ajax. Erik ten Hag zal uiteraard blij zijn met Brobbey zijn rentree. Ajax wacht namelijk een cruciale fase. Na het bezoek aan Cambuur wacht dinsdag de return tegen Benfica. Vijf dagen later komt Feyenoord naar de Johan Cruijff Arena. Ten Hag kan Brobbey dus goed gebruiken. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen