Gakpo mist Fortuna na schandalige schop in Denemarken

18 maart 2022, 16:40

De kans is groot dat PSV het komende zondag in eigen huis tegen Fortuna Sittard moet stellen zonder Cody Gakpo. De aanvoerder van de Eindhovenaren heeft een blessure overgehouden aan de schandalige overtreding die op hem werd begaan tijdens de klinkende 0-4 zege op FC Kopenhagen in de Conference League.

"Alle andere spelers zijn fit die er donderdag bij waren. Als ik Cody nu zag, zal hij er zondag waarschijnlijk niet bij zijn. We moeten nog nader onderzoeken wat hij precies heeft", vertelde coach Roger Schmidt vrijdagmiddag aan het Eindhovens Dagblad. Na afloop van de gewonnen wedstrijd in Denemarken sprak Schmidt nog de hoop uit dat het kwetsuur van zijn steraanvaller mee zou vallen.

Lees ook: Zware loting voor PSV; reünie Feyenoord en Slavia Praag

Dat blijkt dus echter niet het geval. PSV hervat de jacht op koploper Ajax dus zonder de linksbuiten, die bezig is aan een uitstekend seizoen in de Eindhovense hoofdmacht. De 22-jarige buitenspeler was dit seizoen in alle competities al goed voor zestien doelpunten en vijftien assists, waarmee hij een grote rol speelt in de huidige tweede plaats van zijn ploeg.

Schmidt ging tijdens het perspraatje eveneens in op de loting van de Conference League. In de kwartfinale is Leicester City de tegenstander.  "Dit laat weer eens zien hoe interessant dit internationale toernooi werkelijk is. Wij zijn blij dat we de tweede wedstrijd in ons eigen stadion spelen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen