Eindelijk statement én actie van Vitesse vanwege Oekraïne

4 maart 2022, 13:47

Vitesse heeft zich (eindelijk) uitgesproken over de situatie in Oekraïne. Sinds het uitbreken van de oorlog was er een radiostilte in Arnhem, waar men te maken heeft met een Russische eigenaar. Via een statement heeft de club alsnog een heel duidelijk signaal afgegeven en vrijdagavond zal er in de Eredivisie gespeeld worden met de V van Vrede.

'Iedereen bij Vitesse is diep geschokt over de huiveringwekkende situatie in Oekraïne. Vitesse spreekt zich uit voor vrede en vindt het hartverscheurend om het nieuws uit Oekraïne te horen, lezen en zien', laat de club aan duidelijkheid niets te wensen over in het vrijdag gecommuniceerde statement. Dat statement zet het met acties kracht bij vrijdagavond in duel met Sparta Rotterdam.

'De wedstrijd zal, met diverse acties, in het teken staan van 'De V van Vrede'. Deze 'V' wordt onder meer zichtbaar gemaakt door de spelers en staf bij de line-up', staat er te lezen. 'Onze gedachten zijn bij iedereen in Oekraïne. Elke Vitessenaar hoopt naarstig dat er zo snel mogelijk een vreedzame oplossing gevonden wordt.'

Lees ook: Vitesse verwacht geen problemen ondanks Russische eigenaar

Eerder kwam wel al naar buiten dat Vitesse financieel zou kunnen overleven zonder de steun van eigenaar Valeriy Oyf. Overigens heeft hij niet alleen een Russisch paspoort, maar ook eentje van Oekraïne. Want de grootaandeelhouder van de Arnhemmers is geboren in Oekraïne, al sprak hij zich nog niet uit over de situatie in Oekraïne.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen