BREAK! Ajax en Bayern hadden geheime meeting over Gravenberch

20 maart 2022, 22:51   Bijgewerkt: 20 maart 2022, 23:03

Ajax heeft een eerste officieel bod ontvangen voor Ryan Gravenberch. Bayern München wil het talent overnemen van de Amsterdammers voor een bedrag van zo'n 25 miljoen euro en daarover is afgelopen woensdag in het geheim gesproken. In eerste instantie heeft de koploper van Nederland ingezet op zo'n tien miljoen euro meer.

Dat meldt De Telegraaf zondagavond althans. De afspraak tussen Bayern en Ajax stond al enige tijd gepland en namens de Amsterdammers zaten na het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars financieel directeur Susan Lenderink en technisch manager Gerry Hamstra aan de onderhandelingstafel. Ook Der Rekordmeister kwam met een forse afvaardiging voor het gesprek: voorzitter Oliver Kahn, technisch directeur Marko Neppe en sportdirecteur Hasan Salihamidzic waren aanwezig. 

Bayern München zou volgens het dagblad niet veel verder willen gaan voor de jonge Gravenberch, wiens contract in 2023 afloopt in Amsterdam. Ajax wil een transfervrij vertrek voorkomen, iets dat de middenvelder zelf ook wil. Omdat een nieuwe verbintenis in principe niet meer tot de mogelijkheden behoort, lijkt een zomers vertrek voor alle partijen de beste oplossing.

Een deel van de 25 miljoen euro, zo werd niet veel later ook door Voetbal International naar buiten gebracht is een vaste transfersom, het andere is afhankelijk van bonussen. 'De speler zelf heeft zijn keuze inmiddels al op Bayern München laten vallen', weet De Telegraaf. De gesprekken met Ajax zijn derhalve definitief stopgezet, al wilde hij zelf niet transfervrij vertrekken. 'De transfer van Gravenberch, die tegen Feyenoord (3-2) uitstekend speelde, is de lakmoesproef voor Hamstra, die een groot deel van de taken van de opgestapte directeur voetbalzaken Marc Overmars op zijn bordje heeft gekregen.'

Lees ook'Gravenberch staat open voor Bayern

Er wordt naar verluidt op korte termijn een tweede gesprek gevoerd tussen alle partijen. Aangezien Mino Raiola de zaakwaarnemer is van de middenvelder, wordt in Amsterdam sterk gevreesd voor een scenario zoals Noussair Mazraoui en Brian Brobbey eerder ook deden. Niet bijtekenen en uiteindelijk transfervrij de deur achter zich dichttrekken, waardoor Ajax er veel aan gelegen is om de deal rond te maken. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen