Bob Marley-shirt draagt bij aan record bij halfjaaromzet Ajax

10 maart 2022, 18:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de hoogste halfjaaromzet ooit behaald in de eerste seizoenshelft. De Amsterdammers kwamen in de eerste zes maanden tot een inkomstenstroom van liefst 117 miljoen euro. Dat is mede te danken aan de geweldige prestaties in de Champions League én het Bob Marley-shirt.

Dat heeft Voetbal International berekend. Journalist Tom Knipping dook in de cijfers en Ajax bereikte een recordomzet in het eerste half jaar. "Spectaculair", vindt de journalist, die voorhoudt dat de stadions twee maanden dicht geweest zijn. Er werd zelfs een wedstrijd in de Champions League gespeeld zonder mensen in de Johan Cruijff Arena. 

Maar doordat alle zes groepsduels in het miljardenbal gewonnen werden, schreef Ajax een hoger bedrag bij dan bijvoorbeeld in het succesvolle Champions League-seizoen 2018/19, waarin de halve finale in het prestigieuze toernooi gehaald werd. "Er is een record neergezet", weet Knipping, die ook de commerciële afdelingen van de Amsterdammers looft.

Lees ook'Oude werkgever biedt Neres oplossing na vertrek uit Oekraïne'

"De commerciële afdelingen van Ajax doen het al jaren fantastisch. Dit eerste half jaar waren de commerciële inkomsten ook fantastisch", weet Knipping, die de merchandising ook noemt als voorwaarde voor de recordomzet. "Het Bob Marley-shirt was enorm succesvol. Mede daardoor werd er met de merchandising acht miljoen euro meer mee verdiend in de eerste zes maanden."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen