AZ-aanvoerder Wijndal 'verkast graag' naar geïnteresseerd Ajax

3 maart 2022, 07:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag bevestigde woensdag tijdens de persconferentie van Ajax dat de Amsterdammers interesse hebben in AZ-back Owen Wijndal (22). De oefenmeester was duidelijk dat de linksback een versterking zou kunnen zijn in de Johan Cruijff Arena. Andersom zou de back een dergelijke overstap óók wel zien zitten.

Dat weet het Algemeen Dagblad althans over de speler van AZ. 'Zeker, intimi van de international weten dat hij graag naar Ajax verkast, ook als een soort tussenstap naar de Europese top', staat te lezen in de ochtendkrant. Wijndal werd zelf eerder ook weleens met de vraag geconfronteerd. 'Zijn glimlach als hij er het voorbije jaar vragen over kreeg, sprak vaak ook boekdelen.'

De verwachting is overigens wel dat Ajax voorlopig nog geen actie zal ondernemen voor de linksachter. 'De verwachting is dat zodra Tagliafico vertrekt, Ajax de jacht op Wijndal opent', weet het AD. Een zomertransfer kan voor de Alkmaarders overigens ook interessant zijn, aangezien het contract van Wijndal in de zomer van 2023 afloopt. Maar men staat niet bepaald te springen om de international naar concurrent Ajax te laten gaan.

Lees ook: Jansen na Wijndal-uitspraak Ten Hag: "Ik kan wel Ajacieden noemen"

'AZ liet al blijken de absolute hoofdprijs voor Wijndal te willen, zeker als concurrent Ajax zich ging melden', staat er over de mogelijkheid van de verdediger om een transfer naar Amsterdam te maken. Hoewel de verwachting was dat hij vorig jaar rond het EK zou verkassen, is het standpunt van AZ niet veranderd. Ajax zal ook in dat geval de absolute hoofdprijs moeten betalen voor de verdediger.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen