Ajax moet zeven dossiers afronden: Bergwijn mogelijk in beeld

22 maart 2022, 15:30

Ondanks de uitschakeling in de Champions League wacht er voor Ajax nog een zeer druk slot van de competitie. Er zijn volgens Voetbal International momenteel namelijk zeven dossiers die afgerond moeten worden voor men in de Johan Cruijff Arena kan genieten van de zomerstop. 

Allereerst moet er nog een opvolger komen voor Marc Overmars, want met de aanstelling van Klaas-Jan Huntelaar is die vacature nog zeker niet helemaal vervuld. Ook moet er mogelijk gekeken worden naar een opvolger voor Erik ten Hag, want volgens het weekblad is de kans op een zomers vertrek van de succescoach 'heel groot'. Eerder werd de oefenmeester gelinkt aan Manchester United, maar ook als dat niet doorgaat, is de kans op een vertrek aanzienlijk. 

Zonder Overmars moet er wel een flink transferbedrag worden geïncasseerd, omdat Ajax rode cijfers draait zonder transfersommen. Ryan Gravenberch lijkt op weg naar Bayern München, maar er is meer nodig na de magere vorige zomer. Sébastien Haller en Antony zijn gewild op de internatonale transfermarkt. Voor alle spelers wil de club in elk geval meer dan dertig miljoen. 'Aan de nieuwe clubleiding om de juiste afwegingen te maken en het spel aan de onderhandelingstafel met verve te spelen', staat te lezen.

Lees ookVerweij: Ajax vindt Heitinga nog niet rijp

Verder moet Ajax hard aan de slag om alle eenjarige contracten te verlengen, waar dat bij Brian Brobbey, Noussair Mazraoui en Andre Onana niet is gelukt. Voor Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Remko Pasveer en Sean Klaiber geldt dat in de zomer van 2023, al zal eerstgenoemde normaliter vertrekken in de zomer. Pasveer is al op leeftijd en bovendien stelt VI dat er in de komende zomer kritisch gekeken moet worden naar de positie onder de lat - ook een dossier.

'Jay Gorter maakt een goede ontwikkeling door, alleen dat staat los van de behoefte om een sterke doelman aan te trekken', weet VI. Sowieso moet Ajax doorselecteren, want naast de bekende vertrekkers trekken ook Tagliafico, Zakaria Labyad, Danilo en Przemyslaw Tyton normaliter de deur achter zich dicht na dit seizoen. Brobbey wordt bovendien gehuurd, al wordt er bij hem gekeken of verlengen mogelijk is. Owen Wijndal is een van de nieuwe impulsen die gelinkt wordt aan de hoofdstad van Nederland, wat ook nog altijd geldt voor Steven Bergwijn. 'Aangezien hij in de voorbije periode slechts als invaller spaarzame minuten maakt, is de kans groot dat de wegen van Bergwijn en Spurs komende zomer zullen scheiden.' 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen