Ajax gaat mislopen Bergwijn 'nog onder de loep nemen'

31 maart 2022, 18:01

Ajax kan weleens spijt krijgen van het laten lopen van Steven Bergwijn in de winterstop. De Amsterdammers waren concreet voor de aanvaller van Tottenham Hotspur en Erik te Hag én Marc Overmars, destijds nog directeur voetbalzaken, wilden hem graag binnenhalen. Maar de financieel verantwoordelijken zetten daar een streep doorheen.

Overmars en Ten Hag zaten in de 'financiële houdgreep' bij financieel directeur Susan Lenderink. 'PSV ademt Ajax in de nek en de landstitel, die door de directe plaatsing voor het miljoenenbal van volgend seizoen pakweg 40 miljoen euro waard is, staat op het spel, terwijl de onnodige uitschakeling door Benfica de club 12,5 miljoen euro kostte', schrijft De Telegraaf over de afgeketste transfer.

'Lenderinks zuinigheid, die nu eenmaal soms ook bij de functie van CFO hoort, lijkt Ajax nu duur te kunnen komen staan. De Amsterdammers waren bereid in totaal tot 22 miljoen euro voor Bergwijn te gaan, maar haakten tot frustratie van Overmars, Ten Hag en Bergwijn af toen Tottenham Hotspur bleef vasthouden aan 30 miljoen euro, het bedrag dat door de Londenaren eerder aan PSV was betaald voor de aanvaller, en het totaalpakket mede door het salaris van Bergwijn te duur uitviel', weet het dagblad, dat niet weet of Bergwijn in de komende zomer nog open staat voor de Amsterdammers, omdat Ajax voor de derde (!) keer niet dorpakte.

Lees ookBergwijn dankbaar: "Niet vanzelfsprekend dat je wordt opgeroepen"

'Gezien de beperkte speeltijd die hij krijgt bij Spurs, zal Bergwijn het betreuren dat de transfer naar Ajax in januari geen doorgang heeft gevonden. Maar ook de koploper van de Eredivisie zal daar met de wetenschap van nu stevig van balen. Het is aannemelijk dat de clubleiding die mislukte overgang – ondanks het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars – nog weleens onder de loep zal nemen', schrijft de ochtendkrant.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen