Aanblijven Ten Hag ligt in handen van Ajax: zeker kans van slagen

25 maart 2022, 21:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer Erik ten Hag werd de laatste weken meermaals naar de uitgang geschreven. Of de deal met Manchester United nou rondkomt of niet, sowieso leek de oefenmeester bezig aan zijn laatste maanden in de Johan Cruijff ArenA. Toch staat een vertrek nog zeker niet vast en ligt dat ook aan de houding van de Amsterdammers zelf. 

Nadat eerder Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, die mededeling al deed, kwam Mike Verweij, zijn collega clubwatcher van De Telegraaf, vrijdag tot dezelfde conclusie. "Ik denk dat als Ajax een heel serieuze poging doet om hem bij te laten tekenen, dat het toch wel een kans van slagen heeft", vertelt de journalist in de podcast van de ochtendkrant. Daarin meldt hij ook dat Ten Hag hoog op het wensenlijstje van Manchester United staat.

"Maar Ten Hag is Ten Hag. Er kunnen honderd man roepen dat hij het zeker moet doen…", doelt Verweij op het eigenwijze karakter van de coach. "Hij heeft een contract in Amsterdam. Het zou me ook niet verbazen als hij toch in Amsterdam blijft, maar het ligt heel erg bij Ajax. Ten Hag staat open voor het buitenland en vindt het misschien tijd om te gaan. Maar of Manchester United de juiste club is? Die ligt toch een beetje in de vernieling… Ik weet het niet."

Lees ook"Er is ook een grote kans dat Ten Hag gewoon bij Ajax blijft"

Volgens Verweij moet Ajax er in elk geval alles aan doen. "Hij heeft tot drie keer toe een elftal opgebouwd", looft de journalist. Dat zal in de komende zomer opnieuw moeten gebeuren. "Er wordt aan Timber en Martinez getrokken. Blind en Tadic, het is te vroeg om ze af te schrijven, maar je moet naar alternatieven gaan kijken. Antony wordt interessant om te kijken wat die gaat doen. Haller scoorde elke keer in de Champions League. Gravenberch gaat weg", soms hij op. Ook Valentijn Driessen denkt dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat Ten Hag vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen