Zwaar bekritiseerde Messi krijgt steun: een 3 was overdreven

18 februari 2022, 19:24

Lionel Messi (34) was afgelopen week de gebeten hond bij Paris Saint-Germain. Hoewel de Franse topploeg in het miljardenbal van Real Madrid won (1-0), kreeg de Argentijnse sterspeler veel kritiek. Mede vanwege een gemiste strafschop oordeelde L'Équipe dat zijn spel slechts goed was voor een drie. Manager Mauricio Pochettino kan zich niet vinden in alle commotie.

"Ik lees niet wat er over Lionel Messi wordt geschreven", begon de Argentijnse coach tijdens de persconferentie vrijdag over zijn landgenoot. "Maar hij is de beste speler ter wereld. Leo Messi is voetbal." Dat hij niet voor het eerst in zijn loopbaan vanaf elf meter faalde, zal niet voor onzekerheid zorgen bij de superster van Paris Saint-Germain, denkt Poch.

"Een speler als hij kan met zijn ervaring het vertrouwen niet verliezen door een gemiste penalty. Mensen die wel zo denken, doen dat omdat ze de sport niet begrijpen. Zoals ik eerder al zei: Messi speelde een goede wedstrijd tegen Real Madrid", oordeelde de oefenmeester. "Hij zorgde voor belangrijke passes en ook zijn balveroveringen waren talrijk."

Lees ook: Forse kritiek en negatief record Messi: "Heeft hij zijn broer gestuurd?"

Ook van Voetbal International-journalist Süleyman Öztürk kreeg de Argentijn steun. De journalist vond de drie ook veel te laag voor de rechtsbuiten. "We kijken naar een Messi die langzaam sterft op het veld, die langzaam van het toneel verdwijnt. Maar Messi zal nog momenten hebben dat hij wedstrijden kan beslissen", zei Öztürk. Een drie was volgens hem wel veel te laag voor het duel tegen Real Madrid.

"Mbappé had een penalty ook kunnen missen", doelde de journalist op de misser van Mbappé op het EK in de zomer van 2021. "De actie na zijn strafschop gooit Messi er een solo uit, de mooiste actie van de wedstrijd. Maar die valt weg bij de teleurstelling van de gemiste strafschop. Even laten zien dat je toch nog wel kunt voetballen. Een drie geven is overdreven, je had hem een vijf of zes kunnen geven." 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen