Zwaar bekerduel voor Ajax onder absolute hoogspanning

10 februari 2022, 09:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 9 februari.

Wedstrijden

Ajax - Vitesse (19.00 uur)

Door alle onrust rondom de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars staat Ajax onder hoogspanning. In de Eredivisie is Erik ten Hag terug waar het wil zijn, maar in de KNVB gaat het slechts om een enkele ontmoeting met Vitesse. Daarin mag het niet falen, om sportief de boel in elk geval wel op de rails te houden. Welk gezicht laten de Amsterdammers zien op het veld na alle onrust? 

Manchester City - Brentford (20.45 uur)

Op voorhand had het er alle schijn van dat de titelstrijd in Engeland ongekend spannend zou worden. Een versterkt Chelsea, Liverpool dat nog altijd heel sterk is en Cristiano Ronaldo trok naar Manchester United. Toch is de voorsprong van Manchester City op de achtervolgers dusdanig groot dat normaliter niemand de ploeg van Pep Guardiola nog kan passeren. Van Brentford hebben ze vermoedelijk ook weinig te vrezen. 

Blackburn Rovers - Nottingham Forest (20.45 uur)

Een aardige vraag die momenteel in een voetbalquiz zou kunnen zitten: welke twee Nederlandse verdedigers staan momenteel bij één club op een promotieplaats naar de Premier League? Jan Paul van Hecke en Deyovaisio Zeefuik bij Blackburn Rovers. Om bovenin mee te blijven doen moet het overigens wel weer winnen van een in een goede vorm verkerend Nottingham Forest: de laatste twee duels pakte Blackburn slechts één puntje!

Voetbal op tv

16.00 uur: Genk O19 – Chelsea O19, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Youth League

19.00 uur: Ajax – Vitesse, ESPN, live verslag van het duel in de KNVB Beker

19.00 uur: RKC Waalwijk – AZ, ESPN, live verslag van het duel in de KNVB Beker

20.45 uur: Manchester City – Brentford, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Premier League

20.45 uur: Tottenham Hotspur – Southampton, Ziggo Sport Docu, live verslag van het duel in de Premier League

21.00 uur: AC Milan – SS Lazio, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de KNVB Beker

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen