Zonder Luuk de Jong stond FC Barcelona onderin het linkerrijtje

15 februari 2022, 10:23

Luuk de Jong (31) heeft zijn waarde voor FC Barcelona inmiddels wel bewezen. De sterke Nederlandse spits maakte afgelopen weekend tegen Espanyol de late gelijkmaker en verkeert in 2022 in een goede vorm. Inmiddels heeft hij zo veel indruk gemaakt, dat er geluiden opgaan dat de Catalaanse grootmacht hem moet houden.

Het dagblad Dario AS stelt dat het sentiment rondom De Jong drastisch is veranderd. 'Luuk de Jong heeft bewezen cruciaal te zijn voor Barcelona dit seizoen, ondanks dat zijn ondertekening met maar weinig enthousiasme werd ontvangen', staat te lezen in de Spaanse ochtendkrant. De club zocht zelfs contact met Sevilla om tot een oplossing te komen voor een winters vertrek, omdat hij overbodig geworden was.

Maar dat is hij sportief in elk geval niet gebleken. 'Xavi heeft zijn professionaliteit al publiekelijk geprezen en noemt de Nederlander een te volgen voorbeeld', staat er eveneens. Zonder zijn doelpunten zou FC Barcelona volgens berekeningen van het medium momenteel op de achtste plaats staan met slechts 35 punten, dat is vier plekken lager en acht punten minder dan in de huidige klassering in La Liga het geval is.

Lees ook: Druk op Xavi neemt toe: 'Superluuk is de beste winteraanwinst'

Ook Ronald de Boer denkt dat Barça er goed aan doet om Luuk de Jong te binden na dit jaar huren. "Hij is geen speler voor in de basis, maar voor dit soort momenten is hij gemaakt bij FC Barcelona", doelt de analist tijdens Rondo op het kopdoelpunt dat hij afgelopen weekend in blessuretijd als invaller maakte. "Dit soort spelers heb je nodig om wat te forceren. En vind maar eens zo'n type die je in de laatste minuut brengt, die ook nog zo'n goede gozer is."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen