Zeer pikante suggestie FC Utrecht: fouilleren bij de edele delen

21 februari 2022, 22:46

Opmerkelijk nieuws vanuit de Domstad: FC Utrecht wil dat de fans bij (uit)wedstijden ook gefouilleerd mogen worden rondom hun edele delen. Op die manier moet de enorme vuurwerkoverlast worden tegengegaan. Op dit moment mag er in het kruis nog niet worden gevoeld vanwege de regelgeving.

Tegenover het Algemeen Dagblad geeft directeur Thijs van Es aan dat wat hem betreft die regels in elk geval veranderd worden. Hij pleit voor intensievere fouilleringen, om op die manier te voorkomen dat er veel vuurwerk in het stadion wordt gedragen. Dat gebeurde afgelopen weekend bijvoorbeeld bij de wedstrijd van FC Utrecht tegen Vitesse, waarin met vuurwerk gegooid werd door de bezoekende supporters. Aan de voorkant strenger fouilleren kan volgens hem dat soort incidenten voorkomen.

Volgens Van Es zijn die edele delen juist de plek waar de supporters vuurwerk verstoppen. "Daar zijn ze behoorlijk creatief in", aldus de directeur, die nog steeds boos is over de gedragingen van Vitesse-fans afgelopen weekend in de Domstad. "Het is echt een verschrikking dat het zo verkloot wordt door een stel ellendelingen bij een wedstrijd met publiek, waar heel veel mensen weer zin in hadden. Waarom?", vraagt hij zich hardop af.

Lees ookVitesse komt met keihard statement: 'Onacceptabel en schadelijk'

Eerder lieten FC Utrecht-fans zich ook gaan in Arnhem, maar dat voorval werd uitgesproken. "We gingen ervan uit dat we de Vitesse-fans gewoon konden ontvangen", stelt Van Es, die bewust ervoor koos om het uitvak toch niet te ontruimen – ondanks dat er vuurwerk in ook de familievakken werd gegooid door Vitesse-fans. "Ontruiming roept weer reacties op, en heeft als gevolg dat je elders niet voldoende capaciteit hebt om de veiligheid te waarborgen." Want hem betreft blijven uitsupporters overigens wel welkom, want de daders zijn in beeld en kunnen een straf tegemoet zien.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen