Vitesse volgt voorbeeld PSV na groen licht van de UEFA

3 februari 2022, 20:23

PSV heeft van de UEFA groen licht gekregen om de wedstrijd in de Conference League te verplaatsen. Het duel met Maccabi Tel-Aviv stond aanvankelijk gepland om 21.00 uur, waardoor er geen fans in het Philips Stadion konden komen. Maar de Europese voetbalbond is welwillend, waardoor 18.45 uur de nieuwe aanvangstijd wordt.

Dat meldt Ron Verkerk, manager wedstrijdzaken van PSV, donderdag op Twitter. Omdat er in Nederland een sluitingstijd van 22.00 uur geldt op alle openbare evenementen, zouden de PSV-fans het duel niet kunnen bijwonen. Door deze verandering kan het stadion in elk geval voor een derde worden gevuld in de tussenronde van de derde competitie van Europa.

De ploeg van Roger Schmidt speelt dan om een plek bij de laatste zestien van de Conference League. Op 17 februari staat het heenduel op de rol, een week later volgt de return in Israël. Ajax speelt ook Europees, maar veel later pas in de Johan Cruijff Arena en wacht daarom het weegmoment van het kabinet over het huidige maatregelenpakket af.

Lees ookVitesse meldt zich bij UEFA na 'buitenproportionele' straf

Vitesse wil ook verplaatsen

Niet alleen PSV, waar maximaal zeventienduizend supporters welkom zijn, hoopt het Europese duel te verplaatsen, zo schrijft De Gelderlander. Ook Vitesse is met de UEFA in overleg om het tijdstip voor het duel met Rapid Wien in diezelfde tussenronde van de Conference League te verplaatsen. Op 24 februari spelen de Arnhemmers de return in het GelreDome, die de club voor een derde wil vullen. Ook dan gaat het om de wijziging van tijd: van 21.00 uur naar 18.00 uur. Voor de uitwedstrijd een week eerder besloot de UEFA om geen Vitesse-fans toe te laten: dat is een straf voor eerdere ongeregeldheden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen