Vitesse verwacht geen problemen ondanks Russische eigenaar

24 februari 2022, 17:47

Vitesse verwacht geen financiële problemen te krijgen als de Russische eigenaar Valeriy Oyf uitgesloten wordt van het internationale betalingssysteem SWIFT. Vanwege de aan Oekraïne verklaarde oorlog wil de Europese Unie die maatregel als een van de sancties opleggen aan Rusland, maar in Arnhem verwachten ze geen problemen als die maatregel werkelijkheid wordt.

In een reactie laat de club weten zichzelf financieel te kunnen bedruipen, ondanks dat de Russische eigenaar Oyf beloofd heeft in elk geval tot 2023 garant te staan voor eventuele verliezen. In een persverklaring reageert Vitesse op de ontwikkelingen elders in Europa. 'Als Vitesse volgen wij, net als iedereen, de huidige ontwikkelingen', doelen de Arnhemmers op de oorlog in Oekraïne.

'Vitesse functioneert normaal en richt zich op de sportieve prestaties in de competities waar het deel van uitmaakt. De club verkeert in financieel stabiele omstandigheden en op dit moment voorzien we geen significante gevolgen voor Vitesse', valt er te lezen. Wel is het algemeen bekend dat er miljoenen in de Arnhemse club wordt gestopt om de tekorten te dichten.

Lees ookSchalke komt in actie na kritiek: Gazprom geen shirtsponsor meer

Oyf is weliswaar geboren in Oekraïne, maar heeft (ook) een Russisch paspoort. De grootaandeelhouder van de Arnhemmers woont overigens al jaren in West-Europa en is sinds 2018 op de achtergrond betrokken bij de Eredivisieclub. Destijds nam hij het aandelenpakket van de club over van Alexander Tsjigirinski.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen