Vitesse komt met keihard statement: 'Onacceptabel en schadelijk'

20 februari 2022, 20:26

Vitesse is niet blij met de fans die het uitduel met FC Utrecht verstoorden door vuurwerk op het veld te gooiden in de Galgenwaard. Dat heeft algemeen directeur Pascal van Wijk laten weten in een statement op de website van de club. Door het wangedrag moest het duel twee keer gestaakt worden.

Eerder dit seizoen werd bij Vitesse – Utrecht door supporters uit de Domstad verstoord door vuurwerk op het veld te gooien. Dat was men in Arnhem duidelijk niet vergeten, waardoor zij met een soortgelijke actie kwamen. In minuut 27 werd de wedstrijd ruw verstoord, zo zag Van Wijk. "Het lijkt te gaan om een vergeldingsactie, maar het is ronduit onbegrijpelijk en absoluut niet goed te praten dat een deel van het vak zo over de schreef is gegaan, door vuurwerk te gooien richting het veld en het nabijgelegen vak."

Lees ook: Rood Vitesse pakt in extremis een punt na gevecht met FC Utrecht

De algemeen directeur keurt het gedrag dan ook af, zo laat hij duidelijk weten. "Het is een dieptepunt, waarmee Vitesse en het voetbal sterk in diskrediet worden gebracht. Het is het tegenovergestelde van waar wij als club – en een grote meerderheid van de supporters – voor staan. Mogen de stadions eindelijk weer vol, inclusief uitpubliek, en dan gebeurt dit… het is onacceptabel en schadelijk voor zowel de club als de supporters."

De Arnhemmers gaan er alles aan doen om de supporters die de wedstrijd verstoorden te straffen. Daarvoor worden de camerabeelden goed geïnspecteerd, waarschuwt Van Wijk, die spreekt van 'passende straffen'. "Ik bied, namens heel Vitesse, onze excuses aan voor het wangedrag van een deel van het uitpubliek", besluit de beleidsbepaler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen