Veel Ajax-nieuws: zaak Bogarde, Nouri en Campos

22 februari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 21 februari 2022, 23:42

In de de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 21 februari. 

Ajax kampte eerder ook met grensoverschrijdende zaak: Bogarde

Ajax heeft voor de situatie rondom directeur voetbalzaken Marc Overmars ook al te maken gehad met een incident rond grensoverschrijdend gedrag. Uit het onderzoek dat Ajax heeft laten uitvoeren blijkt ook dat assistent-trainer Winston Bogarde zichzelf en de club in het recente verleden in een 'kwetsbare positie heeft gemanoeuvreerd', zo meldt het NRC.

Ajax en familie Nouri komen schikkingsbedrag overeen

Ajax en de familie van Adbelhak Nouri zijn een schikking overeengekomen. De Amsterdammers betalen als gevolg van het niet adequaat afhandelen van de zaak in Oostenrijk een bedrag van 7.850.000 euro netto aan de familie. Daarmee is de arbitragezaak van tafel, die aangespannen was door de familie van Nouri. De aansprakelijkheid was eerder al bekend door de Amsterdammers.

Ajax reageert op zaak Bogarde: 'Privéaangelegenheid'

Ajax heeft maandagavond gereageerd op de publicaties van het NRC over de zaak rondom Winston Bogarde. De club erkent dat er iets heeft gespeeld, maar stelt dat de zaak door twee organisaties is onderzocht, met beide dezelfde uitkomst. Namelijk dat het een privéaangelegenheid was en dat Ajax daar niet voor hoefde in te grijpen.

Rugnummer 34 bij Ajax in principe voor altijd voor Nouri

Bij Ajax zal er nooit meer een voetballer het shirt met rugnummer 34 dragen. De Amsterdammers hebben na het akkoord met de familie van Abdelhak Nouri (24) besloten om het rugnummer in principe niet meer te laten gebruiken en te bevriezen. "Tenzij de familie Nouri en Ajax daar samen een uitzondering voor willen maken", licht Edwin van der Sar.

'Campos meldt zich officieel bij Ajax, ook naam van Kluivert valt'

De belangstelling van technisch directeur Luís Campos (57) bij Ajax is officieel gemeld. De Amsterdammers hebben een open sollicitatie ontvangen van de voormalig werknemer van AS Monaco en Lille OSC, waar hij veel succes had. Ook andere namen passeren nog altijd de revue in de Johan Cruijff Arena.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen