Van der Sar spreekt zich voor het eerst uit bij Ajax over Overmars-zaak

14 februari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 13 februari 2022, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 13 februari.

Kritiek op optreden Van der Sar: 'Ajax was de regie volledig kwijt'

Edwin van der Sar heeft met zijn optreden in de media zondagmiddag maar weinig indruk gemaakt. De algemeen directeur van Ajax kwam een week na het nieuws rondom directeur voetbalzaken Marc Overmars voor het eerst naar buiten, maar maakte daarin geen goede indruk. Zowel het feit dat hij te laat was, als ook inhoudelijk scoorde onvoldoendes.

Hakkelende Edwin van der Sar gekraakt bij ESPN: "Hak op de tak"

Edwin van der Sar heeft zondagmiddag voor de eerste keer van zich laten horen na het vertrek van Marc Overmars. Dat deed de algemeen directeur van Ajax niet bepaald vlekkeloos, zo oordeelde ESPN-analisten Kenneth Perez en Arnold Bruggink. Zij waren niet te spreken over het interview.

Van der Sar ontkent: "Dat staat los van het artikel in de NRC"

Edwin van der Sar stelt dat de uitkomsten van het onderzoek binnen Ajax los staan van het artikel in het NRC. Hoewel het landelijke medium bezig was met de ontwikkelingen binnen de Johan Cruijff Arena met directeur voetbalzaken Marc Overmars, stelt de algemeen directeur van de Amsterdammers dat de ontwikkelingen bij Ajax daar geen invloed op hadden.

Van der Sar dacht aan stoppen bij Ajax en gaat in op opvolging Overmars

Edwin van der Sar (51) heeft gedacht om per direct te stoppen bij Ajax na het nieuws rondom Marc Overmars. De algemeen directeur van de Amsterdammers had 'een heel zware periode' na het vertrek van de directeur voetbalzaken. Toch zal hij gewoon aanblijven in de Johan Cruijff Arena.

Van der Sar legt uit waarom hij lang niets van zich liet horen

De communicatie vanuit Ajax rondom de situatie van Marc Overmars werd de afgelopen dagen flink bekritiseerd. Algemeen directeur Edwin van der Sar hield zich opvallend stil over de situatie en liet Erik ten Hag namens Ajax nadere toelichting geven over de situatie. Inmiddels heeft Van der Sar voor het eerst in de media gereageerd en legt hij uit waarom het zo lang stil bleef.

Gedrag Overmars was bij Ajax bekend voor de contractverlenging

Ajax was op het moment van de contractverlenging van Marc Overmars al wel op de hoogte van het grensoverschrijdende gedrag rond de directeur voetbalzaken. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar zondagmiddag laten weten. Hoewel de zaak pas vorige week écht ging rollen, was het intern dus wel al langer bekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen