Uitstekend nieuws voetbalfans: stadionbezoek zónder 1G-regel

15 februari 2022, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Goed nieuws voor alle voetbalfans: de 1G-invoering die voor festivals zou gaan gelden, komt er zeer vermoedelijk niet voor de stadions. Het was de vraag wat het kabinet zou doen met toegang tot de voetbalstadions, maar het lijkt erop dat er geen toegangsregels komen. Daarmee wordt de drempel om naar het stadion te gaan, verlaagd. Voor alle buitenlocaties is de beperking eraf gehaald, alleen voor binnenlocaties gaat die vlieger nog op. 

Dat meldt de NOS dinsdagmiddag althans over de maatregelen die later vandaag (dinsdag) worden gecommuniceerd. Eerder werd al bekend dat het coronatoegangsbewijs alleen gebruikt zou worden als er een situatie ontstaat waarin het 'echt enorme meerwaarde' heeft. Dat wordt in de stadions vermoedelijk dus niet zo gezien door het kabinet, waardoor het voetbalstadion weer toegangkelijk wordt voor iedereen. In eerste instantie zou het voor buitenfestivals gaan en dan ook voor de stadions, maar daar wordt toch vanaf gezien. 

Op dit moment geldt de 3G-regel nog voor stadions (gevaccineerd, getest of genezen), maar dat zou vanaf 25 februari worden afgeschaft. Dat betekent dat voor de komende speelronde in de Eredivisie er nog wel enkele beperkende maatregelen gelden. Of het stadion dan wel al volledig gevuld kan worden met bijvoorbeeld wel nog een 1G- of 3G-regel, is nog niet bekend. 

 

Lees ook: Vraagtekens over stadionbezoek: moeten alle bezoekers testen?

'De verplichting om slechts mensen toe te laten als ze negatief getest zijn op het coronavirus (1G), gaat alleen gelden op plekken binnen met meer dan 500 man publiek', staat er verder nog te lezen in het bericht van de omroep, die dat doet op basis van Haagse bronnen. Vanaf de speelronde 24 kunnen alle fans in elk geval weer zonder beperking het stadion in. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen