Twijfels over overnamekandidaat NAC: 'Ondoorzichtig, onvolledig'

15 februari 2022, 09:27   Bijgewerkt: 15 februari 2022, 09:36

NAC Breda leek overgenomen te worden door Karel Vrolijk, maar nadat de plannen daarvoor zijn gepresenteerd, zijn er nog veel vraagtekens en onzekerheden. Volgens dagblad BN/De Stem heeft de kandidaat-koper de belangrijkste partijen binnen de club nog niet kunnen overtuigen van zijn visie en dat is wel nodig om tot een akkoord te komen.

'Ondanks het mondeling akkoord over de aandelenprijs met de twintig aandeelhouders, heeft Vrolijk grote moeite om Stichting NOAD en de raad van commissarissen (rvc) te overtuigen van zijn plannen om NAC toekomstbestendig te maken. Het oordeel was vrijwel unaniem: ondoorzichtig, onvolledig, veel open deuren en niet goed onderbouwd', staat er te lezen in een analyse van de ochtendkrant over de aanstaande overgang.

'De geledingen willen meer inzage en duidelijkere financiële en technische onderbouwing van de plannen van de bouwondernemer. Inclusief (bank)garanties voor de toegezegde investeringen en aanvullingen op de begroting. Maar ook concrete getallen en cijfers die het sportieve en financiële plaatje ondersteunen', vervolgt het regionale medium. Met de huidige gepresenterede plannen zou de toekomst van NAC Breda niet veel zekerder zijn.

Lees ookBouwmagnaat wil NAC kopen: "Mijn plan gaat NAC echt helpen"

'Vrolijk is zich bewust van de gerezen scepsis en voelt de hete adem van de Amerikaanse investeringsmaatschappij die eind vorig jaar als eerste exclusiviteit bedong en het boekenonderzoek deed. De Amerikanen hebben een tot achter de komma uitgewerkt overnameplan klaar en nooit aangegeven uit het verkoopproces te stappen. Daar is Vrolijk ook van doordrongen', aldus BN/De Stem.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen