Twente profiteert van Arnhems foutenfestival en behoudt plek vier

5 februari 2022, 23:00

Met een eenvoudige 3-0 overwinning van FC Twente op Vitesse hebben de Tukkers de directe aanval op de vierde plaats weerstaan en houden ze bovendien druk op Feyenoord. Ze kregen echter de nodige hulp van de Arnhemmers. De 1-0 werd nagenoeg binnengegleden door Vitessenaar Sondre Tronstad, waarna twee opzichtige fouten van Jeroen Houwen voor de eindstand zorgden.

Hoewel er volgens de geldende coronaregels weer een deel van de supporters aanwezig mochten zijn in het stadion, bleven de stoeltjes in de Grolsch Veste leeg. 'Of alle seizoenkaarthouders mogen aanwezig zijn, of niemand', klonk FC Twente. Daardoor traden de Tukkers vandaag in een lege thuishaven aan tegen directe concurrent Vitesse. Door de moeizame overwinning op Willem II (0-1) stond de thuisploeg vierde, terwijl de bezoekers na een nederlaag tegen FC Groningen (1-3) op de zesde plek bivakkeerden. In die wedstrijd pakte Lois Openda een rode kaart, waardoor hij vandaag geschorst was; aan de andere zijde ontbrak Michal Sadilek wegens dezelfde reden.

De ploeg uit Enschede kwam ondertussen nauwelijks in het spel voor. Vitesse maakte met drie man rond het Twentse strafschopgebied de opbouw onmogelijk, waardoor Lars Unnerstall genoodzaakt werd om vaak de lange bal te spelen. Op het middenveld verloor de ploeg van Ron Jans vervolgens vaak de duels, waardoor er nauwelijks mogelijkheden opgezet konden worden. Toch was het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Na een spaarzame aanval gaf Michel Vlap de bal vanaf de linkerflank voor, waarna Tronstad de bal achter zijn eigen doelman werkte. Het doelpunt kwam echter niet op zijn naam te staan: luttele centimeters voor de lijn gaf Jesse Bosch de bal het laatste tikje, waardoor hij zijn eerste treffer van het seizoen maakte.

Vitesse leek hierdoor aangeslagen, waardoor het niveau van de wedstrijd terugzakte. De ploeg van Thomas Letsch wist de compacte linies van FC Twente niet meer te passeren, maar ook de Tukkers hadden in aanvallend opzicht veel moeite om tot een kans te komen. Het werd echter geholpen door Vitesse, dat op het gladde veld veelvuldig in de fout ging. De eerste grote fout werd nog niet afgestraft, toen Tronstad met een geweldige sliding voorkwam dat een glijpartij van Bazoer een tegendoelpunt opleverde. Even later bleek een mislukte uitworp van Houwen echter wel fataal. Jacob Ramussen keerde de vrije doelpoging van Dimitrios Limnios met de handen, waarna hij met rood het veld moest ruimen en Ricky van Wolfswinkel de verdiende penalty binnenschoot.

Noemenswaardig was nog wel het Twente-debuut voor de transfervrij gekomen Joshua Brenet, die zijn laatste wedstrijd vóór Vitesse tegen Twente speelde. Zo behouden beide ploegen hun plaats op de ranglijst, maar zal de sfeer bij Vitesse een stuk negatiever zijn dan bij FC Twente.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Twente: Lars Unnerstall 6,5; Gijs Smal 6,5, Robin Pröpper 6,5, Mees Hilgers 6,5, Giovanni Troupée 6,5 (87. Joshua Brenet -); Jesse Bosch 6,5, Michel Vlap 6, Ramiz Zerrouki 6,5 (87. Casper Staring -); Dimitrios Limnios 7 (77. Virgil Misidjan -), Ricky van Wolfswinkel 7,5, Daan Rots 6 (77. Denilho Cleonise -).

Vitesse: Jeroen Houwen 3,5; Maximilian Wittek 5, Jacob Rasmussen 4, Riechedly Bazoer 5 (46. Nicolai Baden Frederiksen 5), Danilho Doekhi 4, Eli Dasa 5; Matus Bero 4,5, Sondre Tronstad 4,5 (75. Alois Oroz -); Yann Gboho 5 (46. Thomas Buitink 5), Daan Huisman 4,5 (46. Tomas Hajek 5); Adrian Grbic 4,5 (75. Romaric Yapi -).

Man of the Match: Ricky van Wolfswinkel

*spelers moet minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen