Triest: 'Feyenoord-fans' gaan los in AZ-café in Alkmaar

21 februari 2022, 18:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er zijn sterke aanwijzingen dat Feyenoord-fans zich afgelopen weekend hebben laten gaan in Alkaar. Een café in die plaats in Noord-Holland, waar normaliter veel supporters van AZ komen, is zaterdagavond aangevallen. Er zijn weliswaar nog geen arrestaties verricht, maar de politie is een onderzoek gestart.

Dat schrijven NH Nieuws en het Noordhollandsdagblad althans. Laatstgenoemd dagblad spreekt zelfs al over Feyenoord-hooligans, terwijl het andere regionale medium het nog houdt bij 'vermoedelijk' hooligans uit Rotterdam. 'Op verschillende sociale media wordt de harde kern van Feyenoord in verband gebracht met de aanval. Ook de politie heeft inmiddels wat connecties gevonden met 'voetbalgeweld', maar benadrukt dat het onderzoek nog in de beginfase zit', staat er te lezen.

De daders droegen zwarte kleding en hadden gezichtsbedekking op ten tijde van hun daad. Rond acht uur in de avond werden bij het desbetreffende café de ramen ingegooid met meubilair en fietsen. De daders parkeerden voor hun aanval de auto's in de wijk achter de kroeg, waardoor de politie hoopt dat er op die manier daders gepakt kunnen worden.

Er is aangifte gedaan door de eigenaar van café De Overkant aan het Scharlo in Alkmaar. Het is de derde keer in korte tijd dat er een aanval wordt gedaan op een café waar veel AZ-fans komen. In totaal zouden er zo'n veertig daders zijn geweest, die veel hebben vernield, maar geen verwondingen bij aanwezigen hebben aangericht.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen