'The Champ' Pieter de Jongh vindt nieuwe job als bondscoach

6 februari 2022, 13:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hendrik Pieter de Jongh (51) ging vorig kalenderjaar viral met een video waarin hij in het Engels commentaar gaf. Maar de Nederlandse coach die al diverse avonturen in bijzondere landen volbracht, heeft opnieuw een uitdaging gevonden. The Champ, zoals zijn bijnaam luidt, is namelijk de nieuwe bondscoach van Somalië.

Eerder stond De Jongh aan het roer bij onder meer het Zimbabwaanse FC Platinum, waar hij zeer succesvol was en diverse prijzen won. Maar ook was hij eerder bondscoach bij Swaziland en heeft hij een verleden bij Moldavië O23, Ulaanbataar City en FC Cape Town.

Met Somalië is De Jongh aangetreden bij de nummer 194 op de wereldranglijst van de FIFA. Ter vergelijking: Liechtenstein staat bijvoorbeeld 191ste en San Marino sluit de rijen als nummer 210.

Bekijk ook: Mooie beelden: 'The Champ' biedt zich aan als bondscoach

Ongeveer twee jaar geleden gaf De Jongh als trainer van Zimbabwaanse FC Platinum een legendarisch interview na het winnen van de Challenge Cup. Lange tijd bleef het interview in Nederland onopgemerkt, tot het filmpje vorig kalenderjaar opdook en viral ging. De Jongh werd daarmee beroemd in het Nederlandse voetbalwereldje en kreeg Chris Woerts als zaakwaarnemer. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen