Ten Hag: "Ze willen ons doen geloven dat we heel erg goed zijn"

23 februari 2022, 17:54

In aanloop naar het Champions League-treffen met Benfica wordt Ajax als de grote favoriet gezien. Zodanig zelfs, dat Benfica-verdediger Jan Vertonghen de Amsterdamse club in een rijtje plaatste met Paris Saint-Germain, Real Madrid en Manchester City. Trainer Erik ten Hag is op zijn hoede na dergelijke uitspraken. 

"We kennen de Belgische mentaliteit en de Portugese mentaliteit", reageerde Ten Hag tegenover RTL op de uitspraken van Vertonghen. "Ze willen ons doen geloven dat we heel erg goed zijn. We hebben mooie stappen gemaakt, laat dat duidelijk zijn, maar zij willen graag profiteren van onze fouten. Zij zijn meesters daarin, om op resultaat te spelen. We moeten ons ding blijven doen en dat op een geconcentreerde manier doen."

Hoewel Benfica niet in goede vorm verkeert, denkt Ten Hag niet dat dit het ideale moment is om de Portugezen te treffen. "Juist niet. Een kat in het nauw kan heel rare sprongen maken. Als ze worden opgezweept door het publiek en de druk hoog is, juist dan zijn ze in staat om boven zichzelf uit te stijgen. Dat moeten wij voorkomen."

Gravenberch

Een groot deel van Ten Hags opstelling lijkt makkelijk te voorspellen, al is het wel de vraag of hij opnieuw Steven Berghuis de voorkeur geeft op 'acht' ten opzichte van Ryan Gravenberch. Volgens de trainer kan dat per wedstrijd verschillen. "Het ligt eraan wat je tactisch wil en wat je kunt verwachten. Op basis daarvan zullen we de komende weken de keuze moeten maken. Dat bekijken we per wedstrijd."

De afgelopen periode ging het veel over de toekomst van Gravenberch, die zelf denkt aan een vertrek in de zomer. "Zijn ontwikkeling gaat met ups en downs en hij heeft facetten waar hij nog aan moet werken. Hij moet vooral voor zichzelf, samen met zijn omgeving, bepalen waar hij die stappen het best kan maken", aldus Ten Hag, die hem wel van advies heeft voorzien. "Hij heeft het aan me gevraagd en ik heb mijn mening gegeven, maar dat is tussen Ryan en mij. Uiteindelijk is het aan hem."

Lees ook: Ten Hag denkt 'zaak Bogarde' voorbereiding Ajax niet verstoort

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen