Ten Hag oneens met Sneijder: "Weet niet waar hij dat op baseert"

23 februari 2022, 20:59   Bijgewerkt: 23 februari 2022, 21:36

Erik ten Hag is het oneens met Wesley Sneijder, die in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tussen Benfica en Ajax stelde dat Ryan Gravenberch niet in de beste fase van zijn nog prille carrière zit. Met die uitspraak werd de trainer vlak voor de aftrap in Lissabon geconfronteerd door RTL7-verslaggever Marcel Maijer.

In de voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Benfica en Ajax liet Sneijder zich vanavond kritisch uit over Gravenberch. "Als je kijkt naar de laatste weken, vind ik dat Gravenberch in zijn vorm afneemt. Voorheen was hij in balbezit veel actiever. Nu probeert hij het, maar gaat er heel veel fout. Dan is hij ook nog eens een speler die veel in schietpositie komt. Maar hij schiet bijna nooit, maakt geen doelpunten en heeft ook niet echt een eindpass", zei hij.

Maijer wilde graag van Ten Hag weten of hij het eens is met Sneijder. "Nee, ik weet niet waar hij dat op baseert", reageerde Ten Hag, zichtbaar verbaasd door de uitlatingen van de recordinternational. "Ryan heeft na de winter uitstekende wedstrijden gespeeld: FC Utrecht-uit, PSV-uit. Hij is even weggevallen (Gravenberch was door een coronabesmetting even uit de roulatie), maar is prima in vorm."

Gravenberch krijgt vanavond de voorkeur boven Davy Klaassen, die de afgelopen wedstrijden nog een basisplaats. Dat heeft een aantal redenen, vertelde Ten Hag. "Ryan kan goed onder de druk uitspelen, maar kan ook goed spelen als de tegenstander een afwachtende houding heeft. Daarbij is hij goed in de omschakeling en kan hij in balbezit het veld in de breedte oprekken."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen