Slot waarschuwde Feyenoord na het duel met RKC Waalwijk

17 februari 2022, 11:22   Bijgewerkt: 17 februari 2022, 11:28

Arne Slot (43) heeft zijn ploeg deze week gewaarschuwd: Feyenoord moet komend weekend tegen SC Cambuur behoorlijk beter spelen dan tegen RKC Waalwijk het geval was, om niet tegen puntverlies aan te lopen. De oefenmeester heeft in de afgelopen week duidelijk gemaakt dat hij zondag tegen de Leeuwarder formatie een heel ander Feyenoord wil zien.

Dat doet Slot uit de doeken tegenover het Algemeen Dagblad. Over het duel met RKC Waalwijk was de coach namelijk zeer ontevreden, ondanks dat de overwinning met pijn en moeite over de streep getrokken werd. "Maar het is wel zo: als je slecht speelt zoals tegen RKC en je wint toch, dan ga je vaak meedoen om de prijzen", plaatste de coach ook een kanttekening. Dat hij een week eerder zei dat Feyenoord een van de beste wedstrijden van het seizoen had gespeeld tegen Sparta Rotterdam, speelde volgens Slot geen rol in de mindere vervolgwedstrijd.

"Ik denk niet dat wat ik een week eerder zei over de ploeg een rol heeft gespeeld. De intenties waren tegen RKC echt wel goed, maar het lukte ons dit keer niet om in onze voorhoede te komen. Ik weet zeker dat het niveau dat we tegen Sparta haalden niet wekelijks haalbaar is. Maar het moet wel onze standaard zijn waar we op het trainingsveld dagelijks naar kijken en het liefst nog een beetje erbij", vindt de oefenmeester, die wel ook realistisch is.

Lees ookKritiek op Feyenoord ondanks zege: "We hadden gelukjes nodig"

"Maar 34 wedstrijden héél goed, dan kan niet. Het niveau tegen Sparta halen we niet wekelijks, maar ik denk wel dat het nog beter kan", vindt hij. "Ook toen ging echt niet alles perfect. Uiteindelijk moet het de standaard worden tegen de bovenste ploegen in de Eredivisie en uiteindelijk in Europa."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen