'Ongelukkige Memphis wil weg bij Barcelona en peilt kans op terugkeer'

18 februari 2022, 20:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay (28) hoopt in de komende zomer terug te keren bij Olympique Lyon. De Nederlandse spits is momenteel ongelukkig bij FC Barcelona en zou zich na goed een half jaar alweer beraden op zijn toekomst buiten Catalonië. Daardoor zou hij zelfs al contact hebben gezocht met zijn oude werkgever.

Dat schrijft het Spaanse medium SuperDeporte vrijdagavond althans. Het schrijft dat Memphis hardop nadenkt over een terugkeer naar Lyon, de club met wie hij zelfs al contact zou hebben gehad. Hij ziet de toekomst momenteel niet rooskleurig voor zich na de komst van hoofdcoach Xavi en alle winteraankopen die werden gedaan in januari door de Catalaanse grootmacht.

'De komst van Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré maakt Depay een speler voor het tweede plan. Dat is iets dat de Nederlander niet wil accepteren en daarom heeft hij contact opgenomen met voormalige werkgever, Olympique de Lyon. Daar heeft hij zijn mogelijke terugkeer gepeild', schrijft het medium over Memphis, die momenteel met een dijbeenblessure kampt.

Nog altijd is Memphis dit seizoen de clubtopscorer van FC Barcelona, maar de laatste tijd speelt hij door verschillende blessures bijzonder weinig. Xavi zou in Memphis niet een aanvaller zien met het 'Barça-DNA', waardoor de club ook wil meewerken aan een zomers vertrek. Dat Ronald Koeman moest vertrekken als hoofdcoach van FC Barcelona, heeft ook niet geholpen voor het laten aarden van Memphis.

Lees ook: Memphis moet nog even geduld hebben

'Een andere reden voor de ongemakkelijke situatie van Memphis in Barcelona is het ontslag van Koeman. De spits sloot zich aan bij de Blaugranas, op uitdrukkelijk verzoek van zijn landgenoot', weet het medium. Koeman werd in oktober echter ontslagen als manager en is dus opgevolgd door Xavi, die het minder in hem ziet zitten. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen