Nieuwe informatie over Overmars-zaak bij Ajax naar buiten gekomen

12 februari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 11 februari.

Van der Sar roerde zich intern wél bij Ajax na Overmars-nieuws

Ajax heeft afgelopen woensdag een bijeenkomst gehouden voor alle werknemers. Daarin werd iedereen bijgepraat rondom de zaak van Marc Overmars. Naast algemeen directeur Edwin van der Sar (51) – die naar buiten toe nog niet voor de camera reageerde – kwamen daarbij ook commercieel directeur Menno Geelen, financieel directeur Susan Lenderink en perschef Miel Brinkhuis aan het woord.

Ajax ontdekte onderzoek NRC en zocht contact met de krant

Ajax heeft inderdaad een vlucht naar voren gekozen in de zaak van directeur voetbalzaken Marc Overmars. De Amsterdamse club had ontdekt dat NRC een onderzoek deed naar een zaak binnen de eigen club en zocht zelfs contact met het medium. De krant bevestigde dat er een onderzoek liep, waarop vermoedelijk Ajax zelf actie is gaan ondernemen. 

Grote complimenten voor Ajax-coach Ten Hag in de zaak Overmars

Erik ten Hag (52) heeft veel lof geoogst op de manier waarop hij omgesprongen is met de situatie rondom Marc Overmars. De oefenmeester trad bij afwezigheid van Edwin van der Sar naar voren toe na de bom die vorig weekend ontplofte bij Ajax. 'De twijfel of Ten Hag zich communicatief zou redden en zich ooit aan dat stuntelige imago zou kunnen ontworstelen, is weg.'

Ten Hag werd voor het duel met Heracles al ingelicht over Overmars

Ajax-trainer Erik ten Hag (51) werd anders dan de spelers van de Amsterdammers al voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo ingelicht over de zaak rondom Marc Overmars. De directeur voetbalzaken belde de oefenmeester zaterdagavond op om hem in te lichten over zijn naderende vertrek.

"Zaak en vertrek Overmars druppel voor Ten Hag om te gaan bij Ajax"

De zaak rondom Marc Overmars gaat invloed hebben op de toekomst van Ajax-trainer Erik ten Hag. Omdat de coach zo goed samenwerkte met de directeur voetbalzaken, denkt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen dat dit de druppel is voor de oefenmeester om te vertrekken.

Driessen: 'Laf wegkijkgedrag Van der Sar is Ajax-onwaardig'

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de handelswijze van algemeen directeur Edwin van der Sar in de affaire rond zijn opgestapte collega Marc Overmars. De directeur voetbalzaken vertrok per direct vanwege grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers bij Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen