Mourinho moet duels brommen na belachelijk telefoon-gebaar

22 februari 2022, 19:21

José Mourinho (59) moet de komende twee duels van AS Roma in de Serie A aan zich voorbij laten gaan. De Portugese coach is namelijk door de Italiaanse voetbalbond geschorst voor een zeer naar gebaar richting arbiter Luca Pairetto. Afgelopen weekend kreeg Mourinho tegen Hellas Verona een rode kaart vanwege zijn wangedrag richting de leidsman.

Mourinho maakte namelijk een 'telefoon-gebaar' richting Pairetto, waarmee hij ongetwijfeld doelde op de vader van de scheidsrechter. Dat is Pierluigi Pairetto, die in 2006 een voorname rol speelde bij het omkoopschandaal rond Juventus, dat daardoor uiteindelijk zelfs werd teruggezet naar het tweede niveau in Italië.

Mourinho was het niet eens met de beslissing van Pairetto jr., waarna hij zich liet gaan in gebaar én woord. Want naast zijn telefoon-uiting riep hij ook nog dat Pairetto 'door Juventus zou zijn gestuurd'. De Italiaanse voetbalbond heeft Mourinho na zijn uitspattingen voor slechts twee duels geschorst naar aanleiding van de rode kaart, die hij logischerwijs voorgehouden kreeg.

Lees ook: Irritatie tijdens persconferentie Mourinho: "Anders ga ik nu weg"

Overigens is Mourinho niet het enige staflid dat niet inzetbaar is voor AS Roma, want ook assistent-coach Nuno Gomes moet twee duels brommen. Sportief directeur Tiago Pinto is zelfs tot 8 maart geschorst, waarmee de technische leiding van de club zich duidelijk behoorlijk heeft misdragen. De Romeinen, die momenteel op de achtste plaats bivakkeren op de ranglijst, missen Mourinho voor de wedstrijden tegen La Spezia en Atalanta Bergamo.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen