'Losgezongen' Overmars ook door oude club gecanceld

8 februari 2022, 08:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De beerput rondom Marc Overmars gaat steeds verder open en dat betekent dat er ook steeds meer afstand gedaan wordt door betrokkenen van de oud-voetballer. Na zijn ontslag bij Ajax is hij ook bij zijn oude club SV Epe gecanceld. 

Het paastoernooi van de amateurclub droeg namelijk de naam van Marc Overmars en gaat om die reden niet door. 'Wij zijn als club geschrokken van de berichtgeving rond het grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers van deze ingrijpende gebeurtenissen. Het bestuur van SV Epe heeft in het licht van deze ontwikkelingen besloten het Marc Overmars Paastoernooi 2022 niet te laten doorgaan. Zijn naam zal ook in de toekomst niet langer aan het internationale Paastoernooi verbonden zijn. Zijn gedragingen passen niet bij de normen en waarden die de club uitdraagt', staat te lezen in een verklaring.

Overmars begon zijn loopbaan als voetballer in Epe, de club waar hij later ook nog bij betrokken was. In het perscommuniqué wordt de voormalig buitenspeler daarvoor nog wel bedankt. 'Marc heeft veel positieve bijdragen geleverd aan onze club in het algemeen en het Paastoernooi in het bijzonder.' Door zijn grensoverscheidende seksuele gedrag is Overmars veel te ver gegaan en wordt hij op diverse fronten momenteel terecht gecanceld.

Lees ook: 'Meerdere vrouwen hadden last van Overmars

Volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen heeft het moreel kompas van Overmars keihard gefaald de laatste jaren. 'Hoe ver ben je losgezongen van de werkelijkheid dat je geen onderscheid kan maken tussen wel of niet grensoverschrijdend? Dan leeft blijkbaar de gedachte dat je je alles kunt veroorloven', schrijft hij over de zaak.

'Het valt te hopen dat deze #MeToo-affaire bij Ajax met Overmars uiteindelijk zorgt voor meer bewustwording van het probleem van grensoverschrijdend gedrag in de voetballerij. Dan heeft het tenminste nog ergens toe geleid. Al kopen de vrouwelijke slachtoffers bij Ajax daar niets voor', aldus Driessen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen