Lampard lovend over Van de Beek: "Hij was fantastisch"

17 februari 2022, 08:30

Donny van de Beek (24) is door Frank Lampard opnieuw in de schijnwerpers gezet. De Nederlander maakte recent tegen Leeds United zijn basisdebuut voor The Toffees en imponeerde daarin. "Hij was samen met Allan fantastisch op het middenveld", oordeelde de voormalig middenvelder.

Op de clubsite blikte manager Lampard terug op de eerste minuten van Van de Beek in de basis. "Donny geeft ons aan de bal een gevoel van rust, intelligentie en ritme - en hij zal alleen nog maar beter en beter worden", zei Lampard, die de oud-Ajacied echter niet koos tot de man van de wedstrijd tegen Leeds United (3-0). Die eer ging na lang wikken en wegen uiteindelijk naar Alex Iwobi.

"Het was moeilijk om uit die elf spelers een man van de wedstrijd te kiezen, maar voor mij was het Alex. Vooral omdat hij een geweldige werkethiek toonde", aldus Lampard, die wel ook volop geniet van de samenwerking met Van de Beek tot dusver. "Het een droom hoe het met hem samenwerken is, in de korte periode dat hij hier is."

Lees ook: 'Indrukwekkende' Van de Beek blij met de eerste weken bij Everton

Dat hij tegen Newcastle United eerst nog genoegen moest nemen met een plek op de reservebank, was volgens Lampard goed verklaarbaar. "Ik vond het goed om dezelfde elf spelers als tegen Brighton een kans te geven", aldus de manager, die na de teleurstellende nederlaag tegen The Magpies alsnog ingreep en Van de Beek in de basis zette.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen