Koeman 'ontdekt' Pedri bij FC Barcelona: "Na twee trainingen"

24 februari 2022, 16:25

FC Barcelona-middenvelder Pedri (19) werd recentelijk door zijn huidige coach Xavi omschreven als 'het grootste talent ter wereld' in zijn leeftijdsklasse. Maar hij debuteerde onder Ronald Koeman in het eerste elftal van de Catalaanse grootmacht. Hoewel de Nederlander niet verantwoordelijk was voor zijn komst, zag hij het wel meteen in zijn toenmalig pupil zitten.

Tegenover Radio Marca blikt de inmiddels vertrokken technisch secretaris Ramón Planes terug op de start van Pedri bij de A-selectie van FC Barcelona. Destijds had Planes, die deze week voor het eerst sinds zijn vertrek een hoop interviews gaf, een goede relatie met Koeman. "Ronald vertelde mij al na twee trainingen dat hij Pedri wilde houden bij de selectie, omdat hij zag hoe goed hij was", aldus Planes. Er stonden veel clubs klaar om Pedri te huren, maar daar ging Koeman meteen voorliggen.

Ook doet Planes uit de doeken wat FC Barcelona maximaal voor de winnaar van de Golden Boy Award gaat betalen: iets minder dan twintig miljoen euro. "Dat is met bonussen een goede verkoop geweest voor Las Palmas", vindt Planes, doelende op de vorige werkgever van Pedri. Binnen FC Barcelona waren er veel twijfels of het basisbedrag van vijf miljoen euro niet te hoog was. "Dat was namelijk veel geld voor een jonge speler."

Lees ook: FC Barcelona had grote plannen en wilde drietal uit Italië halen

De negentienjarige Spaanse voetballer kende een uitstekend debuutseizoen, waarin hij onder Koeman alle (!) officiële wedstrijden in actie kwam. Daardoor staat de teller van de tienvoudig international van FC Barcelona al op 63 wedstrijden, waarin hij zesmaal scoorde en zeven assists gaf.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen