"Ik denk dat het voor PSV goed is dat Roger Schmidt vertrekt"

3 februari 2022, 16:32

Het vertrek van Roger Schmidt (54) bij PSV hoeft niet slecht uit te pakken. Voormalig PSV-trainer Aad de Mos denkt dat het een goede zaak is dat de Duitser na dit seizoen verkast uit Eindhoven. Ook het journaille is nog niet heel rouwig na het nieuws dat donderdag naar buiten kwam. 

"Voor mij komt het totaal niet als een verrassing. Schmidt zal al wel een nieuwe club hebben. Ik snap ook niet dat PSV door wilde met de trainer. Dat had ik zelf nooit gedaan", stelt de kritische voormalig coach tegenover Omroep Brabant. "Het voetbal is nog steeds harken. Je hebt in de beker de grootse moeite met Volendam en Telstar. Ik heb nooit de pressing gezien. Hij heeft alle topwedstrijden verloren en Europees niks gepresteerd. Ik denk dat het voor de club goed is dat hij vertrekt."

Ook PSV-watcher Rik Elfrink denkt dat Schmidt mogelijk wel al een andere club heeft. "Misschien heeft hij wel gewoon al een aantal andere aanbiedingen, dat kan. Hij staat er in Duitsland gewoon heel goed op", vertelt hij tegenover ESPN over Schmidt. "Met kerst heeft hij Leipzig al afgezegd. Als dat soort clubs zich melden, dan zullen er meer zijn. Ik weet dat hij bij Wolfsburg een keer is aangeboden. Dat zijn natuurlijk behoorlijke clubs."

Lees ookZoektocht gestart bij PSV: vijf mogelijke opvolgers voor Schmidt

"Hij heeft heel weinig gepresteerd bij PSV", oordeelt De Telegraaf-journalist Valentijn Driesssen over Schmidt. "Het is te gek voor woorden dat PSV zo zijn oren heeft laten hangen naar deze trainer. Zelfs tot het laatste moment aan toe en nu zelfs nog teleurgesteld zijn. Ze moeten eigenlijk heel blij zijn. Zolang hij bij PSV zit, hoeft Ajax niets te vrezen. Hij heeft geen enkele wedstrijd van een topclub gewonnen. Ook is hij uitgeschakeld in de Champions- en Europa League."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen