"Ihattaren en ik waren in de jeugd al erg verschillend"

6 februari 2022, 11:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Yorbe Vertessen (21) maakte dit seizoen al een paar keer veel indruk bij PSV, maar de aanvaller krijgt van trainer Roger Schmidt maar geen basisplaats. Toch blijft de Belg geduldig en houdt hij vertrouwen dat hij zichzelf kan gaan laten zien. "Over een jaar ben ik hier basisspeler. Ik ben klaar om een volgende stap te zetten."

Tegenover Omroep Brabant gaat hij in op zijn ontwikkeling en kansen onder Schmidt. Vertessen zal niet snel richting de Duitse coach gaan om een basisplaats te eisen. "Sommige mensen zeggen dat ik bij de trainer aan moet kloppen, maar dat kan ook weer tegen je gaan werken. Ik vind het persoonlijk ook moeilijk om zoiets te vragen aan de trainer", stelt de Belgische aanvaller.

"Dat is ook het grote verschil tussen Brabanders en Belgen. Hier zegt iedereen waar het op staat. Ze zijn open en kunnen alles met elkaar bespreken. Dat is in België heel anders", legt hij zijn houding uit. "Als ik vervelend ga doen of ongeduldig word, gaat het juist tegenwerken. Ik laat me niet gek maken."

Lees ook: PSV'er Vertessen: "Ik snap de vergelijking met Mertens"

Bij zijn voormalig ploeggenoot Mohamed Ihattaren gebeurde dat wel en dat betekende uiteindelijk een breuk met PSV. "Dat is natuurlijk niet leuk om te zien. Maar wij waren in de jeugd al erg verschillend. Zowel qua karakter als type voetballer", zei Vertessen daarover.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen