Hoe reageert voetballerij op vertrek Overmars?

7 februari 2022, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 7 februari.

Nieuws

Nieuws over Overmars?

Ongetwijfeld zal de voetballerij vandaag volop stilstaan bij het schokkende vertrek van Marc Overmars bij Ajax. De directeur voetbalzaken legde per direct zijn taken neer wegens grensoverschrijdend gedrag. Organiseert Ajax zelf nog een persconferentie om de situatie verder toe te lichten?

Wedstrijden 

Jong Ajax – Jong PSV (20.00 uur)

Mohamed Ihattaren krijgt de tijd van Ajax om op te trainen en straks rustig mogelijk aan te sluiten bij de ploeg van Erik ten Hag. Maar eerst zal hij ritme moeten opdoen bij het Jong Ajax van John Heitinga. Zien we de oud-PSV'er maandagavond al in actie tegen zijn oude club? In totaal speelde de aanvaller al drie wedstrijden op het tweede niveau van Nederland: daarin maakte hij liefst drie doelpunten en gaf hij twee assists. 

Athletic Bilbao – Espanyol (21.00 uur)

Athletic Bilbao was de laatste jaren al ontzettend succesvol in de verschillende bekercompetities, maar was in de afgelopen kleine drie weken verantwoordelijk voor de uitschakeling van Atlético Madrid (Supercoppa), FC Barcelona én Real Madrid (beide Copa del Rey). Kan die goede vorm doorgetrokken worden in de La Liga-wedstrijd tegen Espanyol? 

Tondela – Benfica (20.00 uur)

Het gaat niet lekker bij Benfica – de tegenstander van Ajax in de Champions League. Sinds de trainerswissel is de titel steeds verder uit beeld geraakt en de laatste twee officiële wedstrijden werden, beide in eigen huis, ook nog eens verloren tegen Sporting Portugal en Gil Vicente. Kan de vorm in de laatste drie duels voor de ontmoeting met de Amsterdammers in het miljardenbal nog worden opgepoetst? Dan moet het daar tegen Tondela snel mee beginnen. 

Voetbal op tv

21.30 uur: VI Vandaag, SBS 6, talkshow over onder meer voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen