Herwaardering Frenkie de Jong, zes (!) aanvallers op Barcelona-bank

6 februari 2022, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong (24) heeft zijn basisplaats weer terug bij FC Barcelona. Ondanks dat het eerder beoogde middenveld van Xavi weer volledig beschikbaar is, staat de Nederlander zondagmiddag ook aan de aftrap. Of de coach met Sergio Busquets, Gavi en Pedri tegen Atlético Madrid kiest voor een 4-4-2-systeem of dat Gavi hangend vanaf links speelt, zal moeten blijken.

Zeker is dat de oud-Ajacied zondagmiddag aan de aftrap staat voor het belangrijke duel in de strijd om de Champions League-plekken. Hoewel de coach met Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré twee extra opties kreeg op de flanken, start hij tegen Atléti slechts met twee aanvallers. Laatstgenoemde maakt zijn rentree namens FC Barcelona, waar hij als jeugdspeler ook speelde, terwijl Ferran Torres – ook een winteraanwinst – de andere is.

Aubameyang, Luuk de Jong, die in genade aangenomen Ousmane Dembéle ("We betalen hem tot 30 juni dus gaan uit van zijn professionaliteit", aldus voorzitter Joan Laporta), Martin Braithwaite, Ferran Jutglà en Ez Abde zijn de aanvallende wisselmogelijkheden die Xavi heeft. Sergino Dest, Riqui Piqui, Óscar Mingueza en Nico Gonzalez zijn de andere veldspelers op de reservebank van Xavi.

Lees ookFrenkie de Jong ziet Barça verbeteren: "We hebben nu meer opties"

Memphis Depay kampt nog altijd met blessureleed en is niet fit genoeg om te spelen in de topper tegen Atlético Madrid. De Nederlander is al enkele tijd uit de roulatie en liet via Twitter weten mee te leven met zijn ploeggenoten. Door de drie aanvallende winteraanwinsten is de concurrentie voor de Nederlander in elk geval flink toegenomen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen