Geweldige voetbalavond voor Nederland én de Nederlanders

25 februari 2022, 00:30

In de de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 24 februari.

Historische coëfficiëntkansen met vijf ploegen Europees actief

De Nederlandse clubs hebben wederom een prima coëfficiëntenweek gehad. Ajax speelde eerder gelijk tegen Benfica en hengelde daarmee 0,2 punt binnen. Donderdagavond deed PSV in Israël hetzelfde, terwijl Vitesse in eigen huis won (0,8 punt totaal deze week), waardoor Nederland bovendien voor het eerst in de historie met vijf (!) ploegen actief is in de Europese competities in maart.

PSV overleeft spannend slot en gaat verder in Conference League

PSV heeft de achtste finale van de Conference League bereikt. De ploeg van Roger Schmidt boekte donderdagavond een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Maccabi Tel Aviv. Na de 1-0 overwinning van vorige week in het Philips Stadion was dat voldoende om de tussenronde te overleven. PSV kwam via invaller Yorbe Vertessen in de slotfase op voorsprong, maar moest in blessuretijd nog wel vrezen. In de tweede helft werd het duel ook nog kort onderbroken. 

Vitesse bijt van zich af en geeft vervolg aan bijzonder avontuur

Vitesse heeft zich donderdagavond ten koste van Rapid Wien geplaatst voor de achtste finale van de Conference League. Waar de Arnhemmers in Oostenrijk nog met 2-1 onderuit gingen, kwamen ze in eigen huis geen moment in de problemen: 2-0. Adrian Grbic en Matus Bero schoten hun ploeg naar de volgende ronde. 

Van Bronckhorst maakt met Rangers stunt tegen Dortmund compleet

Rangers is donderdagavond doorgedrongen tot de achtste finale van de Europa League. Na de stunt van vorige week maakte de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst voor eigen publiek het karwei af tegen Borussia Dortmund (2-2). Donyell Malen was trefzeker op Ibrox, maar kon de Duitse ploeg niet voor een vroege Europese uitschakeling behoeden.

Frenkie de Jong gidst 'ouderwets' FC Barcelona naar grote hoogte

De fans van FC Barcelona hebben loodzware jaren achter de rug, maar donderdagavond was er eindelijk weer eens ouderwets veel te genieten. Met Frenkie de Jong en Pedri als de absolute uitblinkers en regisseurs op het middenveld werd Napoli compleet van het veld gedrukt (2-4). De manier waarop zal nog voor meer blijdschap zorgen dan de achtste finale van de Europa League die ermee behaald werd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen